reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 v18277 vylepšuje mimo jiného Centrum akcí

8.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 v18277 vylepšuje mimo jiného Centrum akcí
Insideři dostali k dispozici nové sestavení systému, a sice 18277, které bylo uvolněno pro ty nedočkavější ve "fast ring". Tyto verze nám obvykle ukazují, co se dostane do nejbližší velké aktualizace. 
Předem je vhodné upozornit na to, že obnovení distribuce verze Windows 10 October 2018 Update jsme se zatím stále nedočkali a dle zprávy serveru HowtoGeek jen tak brzy nedočkáme. Objevila se totiž další chyba, která má za následek, že přestává fungovat systém asociací souborových typů. 
 
Windows se v tomto případě chovají podivně, protože daná chyba se týká pouze některých aplikací, jako je třeba Adobe Photoshop nebo Notepad++. Ty v "říjnové" verzi Windows testované Insidery nelze zvolit jako výchozí aplikace pro zvolené typy souborů či služby, ale v jiných případech to jde, například pro IrfanView, VLC či Google Chrome. Windows dané aplikace v seznamu pro asociování souborů nabízí, ale po jejich zvolení je prostě neakceptuje a ukáže původní volbu. To samé se stane, když se o změnu asociace pokusíme volbou z kontextového menu. 
 
 
Windows 10 Insider Preview Build 18277, což už je sestavení na cestě k aktualizaci pro první polovinu příštího roku, se mezitím představují nové funkce, které se týkají Centra akcí, funkčnosti Focus Assist, nových emotikonů v rámci Emoji 12, vylepšení pro displeje s vysokým DPI a novinka pro kamery a mikrofony pod Microsoft Edge/Application Guard. 
 
Vítanou změnou jistě bude to, že nastavení jasu displeje bylo z podoby tlačítka s přednastavenými procenty, mezi nimiž se cyklicky přepínáme, změněno do podoby jezdce. Mezi tím a starým tlačítkem si budeme moci vybrat. Je přitom zajímavé, jak se podobné drobnosti ve změnách UI systémů Windows probírají, když jde v tomto případě o věc, která je třeba na Androidu naprostá samozřejmost. Ovšem tato Microsoftí zkostnatělost přetrvává už dlouho, však máme pořád v paměti jeho "tempo" vývoje UI mobilního systému pro telefony, kde velice dlouho trvalo třeba právě to, než se do něj dostalo byť jen torzo vysouvacího akčního centra s nejpotřebnějšími volbami. 
 
Nicméně není to pouze ono nastavení jasu, co je v Centru akcí nové. Budeme si moci také libovolně uspořádat veškerá tlačítka.
 
 
Co se týče Focus Assist, jde právě o funkci z nové verze Windows 10 April 2018 Update, takže drtivá většina uživatelů se s ní neměla ještě šanci seznámit. Jde o podrobnější volby toho, jaká upozornění chceme od systému vidět a jaká postačí skrytě odeslat do Centra akcí, kde se na ně můžeme podívat později, pokud budeme chtít. Nyní bude možné upozornění skrýt nejen v případě, že je spuštěná hra v režimu plné obrazovky, ale jakákoliv aplikace, třeba film. 
 
 
Nakonec můžeme zmínit nové Emoji 12, lepší škálování obrazu na displejích s vysokým DPI a Application Guard v Microsoft Edge se bude starat o to, aby byla kamera s mikrofonem opravdu vypnutá, pokud si to budeme přát. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama