reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows Defender dostal nejvyšší možné skóre od AV-Test

13.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Windows Defender dostal nejvyšší možné skóre od AV-Test
Organizace AV-Test věnující se nezávislému testování produktů pro zabezpečení udělila klasickému Windows Defenderu nejvyšší možné skóre s ohledem na ochranu, výkon a použitelnost. Nebyl sám, ale mezi ostatními i tak vystupuje do popředí.
Windows Defender známe jako součást systémů Windows sloužící pro zabezpečení počítače před malwarem, phishingem a dalšími útoky. Mnozí uživatelé si s tímto řešením vystačí a nekupují si žádné antiviry od třetích stran a nyní asi budou mít k takové věci ještě méně důvodů. Defender totiž uspěl v testech organizace AV-Test, která zkoušela mezi květnem a červnem celkem 20 antivirových řešení vytvořených pro Windows 10. 
 
 
AV-Test se snažil posuzovat antiviry na základě úrovně poskytované ochrany, výkonu a použitelnosti, přičemž nejvyšší skóre v každé ze tří oblastí bylo šest a udělovaly se po polovinách, takže lze v podstatě říci, že škála byla 12bodová. 
 
Ve všech třech oblastech získaly nejvyšší skóre antiviry Windows Defender 4.18, F-Secure SAFE 17, Kaspersky Internet Security 19 a Norton Security 22.17 z celkem dvaceti. Windows Defender má ale mezi nimi zvláštní pozici proto, že jde prostě o výchozí řešení systému Windows, takže se dá říci, že čistě dle testů provedených organizací AV-Test nemá smysl pořizovat nic dalšího a potenciálně placeného. I když to může být věc názoru a také testovací metodiky. 
 
Provedené testy samozřejmě nemohly být takové, aby pokryly opravdu veškeré možné hrozby a navíc jde o to, že testy už proběhly na jaře a nyní by mohly z hlediska kvality zabezpečení dopadnout jinak, protože nastupují nové hrozby. A i když dostaly čtyři antiviry dokonalé skóre bez jediné ztráty, neznamená to, že jsou dokonalé. Z hlediska zabezpečení je těžko něco dokonalé. 
 
Nicméně pro společnosti vyrábějící antiviry bude o to těžší bojovat s něčím, co zákazníci dostanou k systému zdarma a navíc je to očividně kvalitní. Dá se navíc říci, že Windows Defender se v systému chová velice nenápadně jen málokdy uživatele něčím otravuje, což se o mnoha jiných antivirech nedá říci. 
 


reklama