reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows Defender je dle posledních testů solidní anitivir

18.10.2019, Milan Šurkala, aktualita
Windows Defender je dle posledních testů solidní anitivir
Laboratoř AV-Comparatives se podívala na aktuální antivirová řešení a stále hodně podceňovaný Microsoft Windows Defender zde dopadl poměrně dobře, zejména co se týče detekce aktivních virů a malwaru.
Máme zde novou zprávu z testování antivirů od laboratoře AV-Comparatives. Ta se podívala na detekci neaktivního i aktivního malwaru, věnovala se také rozdílům v detekci při připojení na internet a v offline režimu. Laboratoř otestovala 10556 kusů malwaru, přičemž tři řešení (AVG, Avast a Trend Micro) dosáhly 100% úspěšnosti v detekci aktivního malwaru. Hodně podceňovaný Microsoft Windows Defender se zde ale také umístil velmi dobře a utekly mu jen 4 kousky (99,96% úspěšnost). Je však nutno podotknout, že i nejhorší Total Defence s 10537 detekcemi na tom není zle a dosáhl na 99,82 %.
 
Microsoft Windows Defender
 
Přesto jsou i oblasti, kde to Microsoftu moc dobře nejde. Při detekci neaktivních malwarů (např. v souborech na disku) při připojení počítače na internet dosáhl Microsoft jen 76,3 %. Druhý nejhorší Panda Antivirus měl 89,7 % a vítězi byli Symantec a Avira s 99,5 %. Výrazně horší jsou výsledky bez připojení k internetu. Tam už Windows Defender spadnul na pouhých 29,7 %, nicméně nebyl zdaleka poslední. Panda Antivirus měla ještě horších 28,6 % a Trend Micro se dostal dokonce jen na 20,9 %. Pokud jde o falešná pozitiva, zde zvítězil ESET s čistou nulou, Windows Defender se držel v druhé polovině se 13 falešnými detekcemi, nicméně rekordem bylo dokonce 40 falešných pozitiv (Vipre Advanced Security).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama