reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows Store bude prodávat i hardware

26.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Windows Store bude prodávat i hardware
Obchod Windows Store máme zatím spojen jen čistě se softwarovým zbožím, ale jemu podobné obchody už dávno nabízí i hardware, a tak není důvod, proč by něco takového nemohl zřídit i Microsoft. 
Microsoft by byl šťastný jak blecha, kdyby uživatelé jeho Windows 10 začali brát Windows Store v potaz a začali jej hromadně využívat pro nákup aplikací, her, hudby, filmů a televizních pořadů, a tak čas od času vymyslí něco, čím chce svůj obchod zatraktivnit. Nyní se už blíží další velká aktualizace, a to Windows 10 Fall Creators Update chystaná na 17. říjen a při této příležitosti by měl Windows Store začít nabízet i hardware a jiné fyzické zboží. 
 
 
Jak ukazuje screenshot, koupit si budeme moci třeba zbrusu novou konzoli Xbox One X, přičemž Microsoft chystá také speciální nabídky, jako balíček konzole, gamepadu a hry za zvýhodněnou cenu.  
 
 
Novou verzi aplikace Windows Store s nabízeným hardwarem si už mohli vyzkoušet redaktoři serveru MSPowerUser, kteří sdělují, že ta dostane i nový název, a to Microsoft Store, jak ukazuje už i jeden ze screenshotů.
 
 
Co všechno si ale budeme moci v novém Microsoft Store koupit? Je zřejmé, že to bude především veškerý hardware od Microsoftu, což je kromě produktů spojených s konzolemi Xbox také řada počítačů a tabletů Surface nebo telefony Windows Phone. Dále to budou obecně tablety a notebooky s Windows 10, a to i třeba řady Dell XPS nebo HP Elite x3 a pak například nositelná zařízení FitBit.  
 
Na MSPowerUser se můžete podívat na další screenshoty, které ukazují nabízené zboží. Systém přitom už má fungovat, neboť Mehedi Hassan z jmenovaného serveru si už objednal Xbox One Media Remote. Microsoft jej identifikoval pomocí Windows Hello a umožnil platbu pomocí VISA. 
 
Jenomže obvyklá otázka v těchto případech je, zda bude nabídka hardwaru dostupná i na našem trhu, nebo se Microsoft nejdříve zaměří na ty velké. Zatím také nebylo potvrzeno, kdy nová verze obchodu bude k dispozici široké veřejnosti, ale pravděpodobný je právě letošní Fall Creators Update. 
 
Zdroj: MSPowerUser 
reklama