reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Wolfenstein Youngblood: BJ jde do důchodu

11.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Wolfenstein Youngblood: BJ jde do důchodu
BJ Blazkowicz si už v herní sérii Wolfenstein vytrpěl své. V posledním dílu The New Colossus musel bojovat i na vozíku, což mu šlo i v útrobách ponorky podezřele snadno a poté přežil i dekapitaci. Nyní ale už svůj úděl přenechal svým dvěma dcerám. 
Wolfenstein II: The New Colossus vyvolal v době svého vypuštění na trh značně kontroverzní nálady, které přiživovala samotná Bethesda tweetovanými slogany jako "Make America Nazi-free again". Její nový díl Wolfenstein: Youngblood už také získal své odpůrce, ovšem už ne kvůli politice či rasismu. Ze hry totiž mizí jako středobod samotný BJ Blazkowicz, který by toho ostatně už jako 69letý opotřebovaný veterán asi moc nezvládl, ale na druhou stranu, když může na stará kolena řádit Sly, proč by to nezvládl ještě větší drsňák jako BJ? 
 
 
 
Máme to ale marné, v příštím roce přijde díl Wolfenstein: Youngblood jako třetí titul rebootované série, kde budou řádit dvojčata, které v alternativním roce 1961 ještě nosila v břichu BJova Anya. Tyto dvě slečny, jež byly jistě vychovány tak, aby tatínkovi nedělaly ostudu, se podívají do Evropy v roce 1980. Komunikovat tam budou se svým typicky jižanským americkým přízvukem, kličkovat mezi krabicoidními hatchbacky, jejichž design nebyl několika desítkami let alternativního vývoje světa kupodivu vůbec poznamenán a stejně tak světová nadvláda nacistů nezabránila ani nástupu kazet a techna.
 
Některé vývojové linky tak dle Bethesdy imunně prostupují všemi dimenzemi, ale z hlediska marketingu je to logické, neboť vývojáři samozřejmě chtějí brnkat na strunu nostalgie. A to se v dnešní době velice vyplácí, jak ukazují prodejní úspěchy znovuzrozených herních konzolí právě i z osmdesátek. 
 
Generační obměna Blazkowicze za jeho dvě dcery se tak nesetkává s všeobecně vřelým přijetím, ale Bethesda se už rozhodla, takže si nespokojenci mohou remcat dle libosti a nic na tom nezmění. Důležitější fakt je ten, že stejně jako na předchozích dílech i na Youngblood pracují Machine Games, vydá jej Bethesda a Zenimax a postaven bude na enginu IDTech 6. 
 


reklama