reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xiaomi se pouští do výroby herních LCD, představuje Mi Surface

22.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Xiaomi se pouští do výroby herních LCD, představuje Mi Surface
Společnost Xiaomi jsme dříve znali jen jako výrobce mobilních telefonů a jejich příslušenství, ale od té doby se její portfolio značně rozrostlo. Nyní tato společnost přináší na trh vlastní "Povrch", ale o počítače nejde. 
Mi Surface nám může evokovat mobilní počítače a je pravda, že pokud by to počítače byly, Microsoft by z takového označení rozhodně nebyl nadšen. Jde však o nové herní monitory od společnosti Xiaomi, která vycítila příležitost a chce se protlačit na rostoucí trh s tímto hardwarem. Problém je jen ten, že to napadlo celou řadu dalších firem, ovšem to rozhodně není problém zákazníků, čili jen houšť a poperte se. 
 
 
Xiaomi pod značkou Mi Surface zatím nabízí jeden model, a sice 34palcový prohnutý monitor a dosud také není jasné, zda bude nabízen na všech trzích, kde tato firma působí. Na tom našem je oficiálně již více než dva roky a neoficiálně mnohem déle, takže by si tato novinka mohla najít cestu. 
 
 
Zatím jsou ale připraveny jen propagační materiály, v nichž si našinec moc nepočte, ovšem dle dostupných informací lze dát dohromady základní specifikace. 
 
 
Jak už bylo řečeno, jde o velký 34" monitor s prohnutou obrazovkou, která je evidentně širokoúhlá, a to s rozlišením 3440 x 1440, což dělá poměr 21:9. Tvoří ji panel typu VA s poloměrem prohnutí 1500R a odezvou 4 ms GtG. Obnovovací frekvence řízená pomocí AMD FreeSync pak dosahuje až 144 Hz a za zmínku stojí také 121% pokrytí barevného prostoru sRGB. 
 
Co se týče ceny, Xiaomi se jako obvykle rozhodlo zaujmout promo akcí s cenou v přepočtu 6500 Kč. Později bude tento monitor prodáván za obvyklou cenu 8100 Kč, přičemž jde o částku bez jakékoliv daně a platnou pro Čínu. I tak to ale vypadá zajímavě. 
 


reklama