reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Yamaha ukáže motorku s AI a robota, který má porazit Rossiho

14.10.2017, Milan Šurkala, aktualita
Yamaha ukáže motorku s AI a robota, který má porazit Rossiho
Umělá inteligence se dnes má tendenci cpát do všeho a Yamaha rovnou představí dva AI produkty spojené s motocykly. Motoroid je motorkou s AI, Motobot je pak robot, který na motorkách dokáže jezdit a chce porazit Valentina Rossiho.
Yamaha je další z mnoha společností, které koketují s umělou inteligencí. Pro výstavu 45th Tokyo Motor Show 2017, která se bude konat od 27. října, si přichystala několik zajímavých produktů, mezi nimiž jsou i dva produkty kombinující umělou inteligenci a motorky.
 
Yamaha Motoroid
 
Jako první tu máme motorku Motoroid. Ta je vybavena systémem umělé inteligence, která je schopna rozpoznat svého řidiče a interagovat s ním jako živoucí bytost. Yamaha však zatím nespecifikovala, co přesně má tohle znamenat v praxi a jak se vlastně systém umělé inteligence bude při řízení projevovat. Motocykl se má soustředit na tzv. Kando, což je japonské slovo pro velké uspokojení a intenzivní vzrušení.
 
Yamaha Motobot
 
Druhým projektem je Motobot. Jde o autonomního robota, který je sám schopen řídit motocykl. Dokáže jej ovládat, aniž by byly nutné nějaké výrazné zásahy do konstrukce motocyklu. Cílem pro rok 2017 je, aby byl schopen na závodních tratích dosahovat rychlostí přes 200 km/h. Konečným cílem je ale porazit Valentina Rossiho.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama