reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

YouTube mění pravidla, videa pro děti budou bez cílených reklam

7.1.2020, Jan Vítek, aktualita
YouTube mění pravidla, videa pro děti budou bez cílených reklam
Google dnes rozeslal tvůrcům obsahu na YouTube upozornění, že se právě mění pravidla a každý, kdo bude chtít zveřejnit video, bude muset určit, zda bylo vytvořeno pro děti, nebo ne. Co vše se změní? 
YouTube už loni v září ohlásil, že se budou měnit pravidla pro autory videí, kteří budou muset při zadávání zvolit, zda je obsah určen pro děti, nebo ne. Jde o reakci serveru na připomínky americké Federální obchodní komise (FTC) a můžeme pochopitelně očekávat, že dodržování těchto pravidel bude YouTube s využitím dostupných prostředků hlídat. 
 
 
Pokud tedy bude dané video označeno jako určené pro děti, bude s daty přicházejícími od sledujícího uživatele automaticky nakládáno tak, jako by šlo o dítě, čili nebude záležet na tom, zda se dívá dospělý či nezletilý. V důsledku to pak znamená, že YouTube v takovém případě nebude sbírat data pro využití v rámci cílených reklam, nebude tu živý chat ani komentáře, notifikace, Stories, či prostě jiná rozšíření, s jejichž pomocí se může sledující člověk vyjadřovat. 
 
 
Google uvádí, že sám využívá strojové učení pro rozpoznávání obsahu určeného dětem, který tak bude automaticky příslušně označován. Autor videa ale bude mít možnost takové označení zrušit, pokud bude odlišného názoru, nicméně to může systém opět následně zrušit, pokud bude vyhodnoceno, že jde o záměrně špatné označení, nebo prostě o chybu. 
 
Autoři jsou tak vyzýváni k tomu, aby svá videa začali sami příslušně označovat, což mohou provést i souhrnně na celém svém kanálu. 
 
Zdroj: YouTube


reklama