reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Z internetové kavárny a herny se stal těžební podnik

16.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Z internetové kavárny a herny se stal těžební podnik
Doba tomu jednoznačně přeje. Na jedné straně máme koronavirus a opatření pro jeho šíření a na straně druhé máme zvyšující se hodnotu kryptoměn. Co tedy asi tak může udělat majitel PC herny?  
Opatření proti šíření koronaviru mnohde přinesla zákaz provozu různých podniků, mezi něž logicky patří také internetové kavárny a herny. Jejich majitelé přitom už mají alespoň částečně vybudovanou infrastrukturu, na jejímž základě mohou spustit těžbu kryptoměn a pokud budou myslet i na budoucnost, mohou si zařídit podnik pro těžbu kryptoměn, z nějž v případě potřeby zakrátko vytvoří opět PC hernu. Základní hardware může být ostatně stejný a v obou případech jde především o výkonné grafické karty. 
 
 
Nedávno ohlásil přerod své internetové kavárny v těžební zařízení Tin Học Ngôi Sao z Vietnamu (via I_Leak_VN), přičemž ten měl na své straně ještě jednu dnes velice důležitou výhodu. Vlastní totiž i počítačový obchod, což znamená snadnější přístup k vysoce nedostatkovým moderním grafikám. To tak vysvětluje, proč můžeme vidět na fotce celé těžební rigy osazené osmi výkonnými grafikami, které jsou na místech, kde dříve seděli zákazníci. 
 
 
Majitel také sděluje, že tento jeho nový podnik je výdělečnější než někdejší internetová kavárna, ostatně těží se v něm na kartách GeForce RTX 3080, které jsou vysoce výkonné a na rozdíl od zákazníků nepotřebují neustálou obsluhu a vydělávají nonstop. 


reklama