reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Záhadná chyba kosí počítače Mac Pro v Hollywoodu

25.9.2019, Jan Vítek, aktualita
Záhadná chyba kosí počítače Mac Pro v Hollywoodu
Studia v Hollywoodu se v poslední době potýkají s potížemi zřejmě softwarového charakteru, které ovšem mají za následek to, že počítače Mac Pro jsou kvůli ni nefunkční. Ovšem není jasné, zda se to týká pouze nich. 
Je tak pravděpodobné, že se daný problém týká nějakého produkčního softwaru, který běžně používají hollywoodská studia. Začala se objevovat varování, že počítače Mac Pro, pokud se u nich daný problém projeví, mohou být po pokusu o restart nefunkční. Mluví se přitom především o modelech z roku 2013, které jsou s láskou označovány za odpadkové koše. Není ale zatím jasné, zda se daný problém netýká také modelů MacBook a iMac Pro, neboť právě alespoň jeden iMac Pro měl být postižen také. 
 
 
Varování se týká především uživatelů softwaru Avid a toho, že něco pravděpodobně poškozuje data v systémových složkách operačního systému. Doporučeno je vše bezpečně zálohovat a do té doby, než se vše vysvětlí, se nepokoušet o restart systému a počítače nevypínat. 
 
​  
Pozdější informace také mluví o tom, že postižené systémy na počítačích Mac Pro byly už s úspěchem opraveny a s tím pomáhá samotná společnost Avid, kterou tak mají lidé případně kontaktovat. 
 
Problém se také netýká pouze jediné verze macOS, ale přinejmenším verzí 10.11 až 10.14. Není ale jasné, zda uživatel má vůbec šanci snadno zjistit, že jeho systém byl poškozen a po restartu už nenaběhne, takže právě proto je preventivně doporučeno počítače vůbec nevypínat. 
 
Společnost Avid už vydala prohlášení, že si je vědoma problémů spojených s některými jejími produkty a že jejich vyřešení má nyní pro ni tu nejvyšší prioritu. Až bude mít řešení, ihned se s ním se svými zákazníky podělí, a to přímo i na svých sociálních účtech. 
 
Co se týče spojení s Hollywoodem, čistě dle této informace by se dalo uvažovat i o nějaké formě cíleného útoku malwaru, ovšem také to může být jen důsledek toho, že tamní studia běžně využívají počítače Mac Pro a software firmy Avid. Co víme, tak problém se už objevil i v Budapešti. 
 
Dle nejčerstvějších informací také ještě může jít o problém spojený s Chrome, ale také se mluvilo o viru, špatných ovladačích nebo prostě chybě v kódu aplikace od Avid. 
 


reklama