reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Závody MotoGP míří do virtuálního světa, první se pojede 29. března

25.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Závody MotoGP míří do virtuálního světa, první se pojede 29. března
Kvůli koronavirové pandemii se na Internet přesouvá snad vše, co lze přesunout. Poněvadž se nemůže ani sportovat, organizátoři hledají jiné cesty, jak zabavit diváky. MotoGP se stejně jako Formule 1 zčásti přesune na online hraní.
Koronavir SARS-CoV-2 stojí i za zrušením závodů MotoGP. Aby ale diváci nepřišli úplně o vše a mohli se trochu bavit, organizátoři pro ně připravili virtuální závody podobně, jako se tomu stalo nedávno i u Formule 1. Někteří závodníci z reálné série tak usednou k počítačům a zahrají si proti sobě MotoGP 20 od společnosti Milestone. Tyto závody budou přístupné online 29. března ve 14:00 našeho času.
 
MotoGP
ilustrační obrázek, autor: Box Repsol [CC BY 2.0], přes Flickr
 
Těmito závodníky budou Maverick Viñales, Fabio Quartararo, Alex Rins a Marc Marquez, některé zdroje zmiňují i Valentina Rossiho. Pojedou na italském okruhu Mugello, přičemž závod se bude skládat z 5minutové kvalifikace a pak samotného závodu na 6 kol. Ten bude dostupný na stránkách motogp.com, esport.motogp.com, vybraných televizních kanálech, YouTube, účtu MotoGP eSport Twitter, Instagramu a Facebooku MotoGP i MotoGP eSport. Zároveň bude po omezenou dobu dostupný VideoPass pro stránky MotoGP s dokumenty, archivem všech závodů od roku 1992 a dalším obsahem.
 
Zdroj: motogp.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama