reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Život Elona Muska: cesta za nemožným snem – 1. část

20.6.2016, Jan Pánek, Kateřina Hoferková, článek
Život Elona Muska: cesta za nemožným snem – 1. část
Elon Musk je nepochybně jednou z nejzajímavějších, ale i nejkontroverznějších osobností dnešního průmyslu a jeho cíl je jasný: cestovat na Mars. Jeho život byl a je plný zvratů, ale i důmyslných nápadů.
Pokud si Elona Muska najdete na Wikipedii, zjistíte, že je podnikatel. On ale není opravdovým podnikatelem, těm jde totiž hlavně o zisk, Elon Musk má vizi. Peníze jsou pro něj jen prostředkem, jak dosáhnout cílů, ne konečným cílem. Jeho cíle jsou celkem vznešené, není to nic menšího než přežití lidské rasy. A k tomu je nejen podle něj, ale i třeba podle Stephena Hawkinga potřeba expandovat do vesmíru. Pokud se podíváte na jeho aktivity, zjistíte, že do sebe vše zapadá.




Musk s Obamou před startem Falconu 9 (Zdroj: Wikipedia)


Vlastní společnost, která létá do vesmíru, firmu, která vyrábí elektromotory a kvalitní baterie, a konečně je v zastupitelstvu firmy, jež tyto baterie umí nabíjet pomocí solární energie. S těmito technologiemi se může vydat dobývat vesmír, navíc má za sebou několik investorů a kupu velmi chytrých a odhodlaných lidí.

Jeho cesta do současného okamžiku, kdy jeho rakety slouží NASA nebo mezinárodním telekomunikačním společnostem nebo kdy jeho auta představují životní styl, nebyla jednoduchá. Musel si projít šikanou ve škole, problémy s rodiči, těžkými obdobími, kdy neměl kde bydlet nebo kdy neměl peníze. Začínal od nuly a měl jen jediný cíl: zachránit svět.

Pojďte se s námi vydat na cestu jeho života a objevit nejen zákoutí jeho osobnosti, ale i zajímavá technická řešení, se kterými přišel.
reklama