reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZOTAC uvádí minipočítače ZBOX Q-Series s Quadro "Pascal"

9.4.2018, Jan Vítek, aktualita
ZOTAC uvádí minipočítače ZBOX Q-Series s Quadro "Pascal"
Společnost ZOTAC přichází na trh s novými minipočítači, s jejichž výrobou má své hluboké zkušenosti a nyní připravila sérii ZBOX Q, která využívá grafické čipy NVIDIA generace Pascal, a to rovnou profesionální Quadro. 
ZOTAC ZBOX Q-Series Mini PC tak nejsou jen prosté nettopy pro běžné zákazníky, ale v podstatě malé pracovní stanice, což je na jednu stranu zajímavý produkt, ale otázka je, zda bude zajímavý i pro zákazníky, kteří ke své práci potřebují grafické čipy řady Quadro. Je totiž jasné, že malé rozměry budou vykoupeny i nižším výkonem a mizivou možností rozšíření či upgradu v porovnání s klasickými desktopovými pracovními stanicemi. Nicméně ZOTAC vyrábí svá mini PC v tak rozličných provedeních, že Q-Series se v nich snadno ztratí. 
 
 
ZBOX Q Series jsou vůbec první malé pracovní stanice firmy ZOTAC a dle ní také vůbec první mini PC s grafikami Quadro. Představeny byly na NAB Show v Las Vegas, kde se o nich návštěvníci možná dozvěděli více než my z tiskové zprávy. 
 
Obsahovat budou veškeré grafické čipy NVIDIA Quadro od modelu P1000 po P5000 připraveného i pro VR. P5000 má v herním světě ekvivalent v GeForce GTX 1080, ovšem zde můžeme tušit, že by mohlo jít spíše o mobilní verze čipů Quadro, takže ne s 2560 CUDA jádry, ale v konfiguraci 2048:128:64 (CUDA:TMU:ROP). I tak by to však byl oproti očekáváním slušný výkon. 
 
Všechny Q Series také budou založeny na procesorech Intel Core i5 či Core i7 a opět to pochopitelně budou mobilní verze procesorů. To je na počítač o tloušťce něco málo přes 7 cm slušná nabídka završená až 32 GB paměti DDR4, po jedné pozici pro M.2 SSD a 2,5" zařízení, dvěma RJ-45 gigabitového Ethernetu, Wi-Fi 802.11ac + Bluetooth 4.2, rozhraním USB 3.0, HDMI 2.0 a dle očekávání také kompatibilitou s VESA držáky. 
 


reklama