reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZOTAC ZBOX R-Series: podpora RAID a Core "Broadwell"

21.5.2015, Jan Vítek, aktualita
ZOTAC ZBOX R-Series: podpora RAID a Core "Broadwell"
Společnost ZOTAC má ve své nabídce snad nejvíce modelů minipočítačů ze všech výrobců a rozhodla se, že jej dále rozšíří o novou sérii R. Ta nám nabídne jak moderní procesory Core 5. generace, tak možnost využít RAID 0 a 1.
ZOTAC tedy rozšiřuje svou nabídku o dva nové malé počítače řady R, a to konkrétně ZBOX RI323 a ZBOX RI531. Firma se chlubí, že jim přidala více funkcí, aby pozvedla tuto kategorii, čímž tedy myslí zapojení dvou pevných disků nebo SSD do polí RAID 0 nebo 1. Krom toho bude samozřejmě možné provozovat tato úložná zařízení i zcela samostatně nebo z nich vytvořit pomocí JBOD jeden velký oddíl.





Oba počítače jsou svým vzhledem v podstatě totožné a liší se hardwarovou výbavou. Chtít budeme především model ZBOX RI531, který je vybaven procesorem Core i3-5010U se dvěma jádry, takžem 2,1 GHz a slušně výkonnou grafikou HD Graphics 5500 s 24 shadery. Tento procesor má přitom TDP 15 W, takže můžeme očekávat velmi umírněnou spotřebu.

Dále nám RI531 nabídne dva sloty pro paměti DDR3-1600, jeden mSATA pro SSD plus dvě 2,5" pozice se SATA 6 Gbps, rozhraní HDMI 1.4a a DisplayPort 1.2, čtečku karet SD/SDHC/SDXC, gigabitový Ethernet, Wi-Fi 802.11ac + Bluetooth 4.0, čtyři USB 3.0, tři 3,5mm audio konektory a podporu HDCP. Přichází na trh také ve verzi PLUS, jež bude mít předinstalovány 4 GB paměti DDR3 a 64GB mSATA SSD.

Model ZBOX RI323 je založen na procesoru Intel Celeron 2961Y, ovšem to je ještě Haswell, konkrétně jediný model, který má označení Haswell-ULX. Má dvě jádra a takt pouze 1,1 GHz plus grafiku s deseti shadery. Jeho TDP je 11,5 W, takže na dnešní dobu nejde úplně nejlepší CPU, které nové Braswell musí strčit do kapsy. Toto PC přichází pouze jako barebone, čili ne ve verzi PLUS, není vybaveno slotem mSATA, ale v ostatních ohledech jsou jeho specifikace a výbava stejné jako u RI531.

Zdroj: ZOTAC
reklama