reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dron DJI Air 2S byl oficiálně představen. S výrazně lepší kamerou

15.4.2021, Jáchym Šlik, aktualita
Dron DJI Air 2S byl oficiálně představen. S výrazně lepší kamerou
DJI uvádí nástupce pro Mavic Air 2, který přichází nejen s kratším názvem, ale především kamerou s kvalitnějším senzorem. Díky tomu lze pořizovat 20MPx fotky nebo 5.4K videa. Přidány byly také nové antikolizní senzory.
Před časem unikly informace o tom, že DJI připravuje nástupce pro svůj úspěšný model Mavic Air 2. Čínský výrobce nakonec překvapil, když nový dron uvedl na trh o něco dříve. Nakonec se potvrdila většina spekulací, i když ne do puntíku. Novinka se jmenuje DJI Air 2S. Zvoleno tedy bylo písmenko „S“, kterým označuje upgrade produktů také Apple. Kromě toho byl název celkově zkrácen, protože z něj vypadlo slovo „Mavic“. Stejně jako dříve u menšího modelu DJI Mini 2.
 
 
DJI Air 2S na první pohled vypadá velmi podobně jako Mavic Air 2. Design tedy není to, na co by se výrobce během upgradu zaměřil. Místo toho došlo k výraznému upgradu kamery. Dron byl osazen větším, jednopalcovým senzorem, který umí pořizovat až 20megapixelové fotografie nebo 5.4K videa při 30fps. Pokud se spokojíte se 4K, není problém dosáhnout 60 fps. Narostl také bitrate videí na 150 Mb/s. Připomeňme, že předchůdce používal 1/2" senzor schopný zachycovat maximálně 12megapixelové snímky nebo 4K videa se 60 fps a bitrate 120 Mb/s.
 
 
Novinkou je také 4násobný digitální zoom ve 4K při 30 fps (Mavic Air 2 nabízel jen polovinu). Pokud přepnete na 2.7K nebo 1080p při 60 fps, otevře se vám i možnost 6násobného zoomu. Maximálního 8násobného přiblížení lze dosáhnout v režimu 1080p se 30 fps. Vybírat lze ze tří barevných profilů – běžného 8bitového a dvou 10bitových (D-Log nebo HLG). Videa jsou ukládána do 8GB vnitřní paměti. Kvůli různým vylepšením ovšem dron trochu přibral. Hmotnost se zastavila na 595 g, zatímco předchůdce vážil 570 g.
 
 
Kromě kamery mohla novinka nabrat gramy také kvůli novým senzorům zabraňujícím kolizi. Místo dvou obsahuje hned čtyři, stejně tak byl vylepšen také antikoliziní algoritmus. K dispozici je opět celá řada režimů včetně jedné novinky. Díky funkci MasterShot umí dron sám vytvořit efektní videa vybraného objektu. Stačí nastavit čtvercovou oblast v aplikaci a vybrat jedno z témat. Dron se díky kombinaci předem naprogramovaných letových drah a inteligentní úpravy  postará o zbytek. Upgradována byla funkce ActiveTrack 4.0 pro sledování objektů. Kromě toho nechybí ani režimy Spotlight 2.0 a Point of Interest 3.0, které nejsou žádnou novinkou.
 
 
DJI Air 2S sice využívá technologii přenosu videa OcuSync 3.0, která funguje na vzdálenost až 12 km, ale postrádá podporu příslušenství Goggles V2.0 a Motion Controller z dronu DJI FPV. Stále ovšem zůstává žít naděje, že tato funkce bude přidána někdy později. DJI Air 2S se od dnešního dne prodává na českém trhu za 27 000 Kč. I tentokrát je k dispozici také sada Fly More Combo, která obsahuje např. tři baterie, dobíjecí dok, ND filtry a tašku přes rameno. Její cena byla stanovena na 35 000 Kč. V prodeji zatím zůstane také předchozí model Mavic Air 2.
 
Zdroj: DJI.com


reklama