reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft začne aktualizovat na nový Chromium Edge na Windows 7 SP1 a 8.1

23.6.2020, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft začne aktualizovat na nový Chromium Edge na Windows 7 SP1 a 8.1
Microsoft sice už ukončil podporu operačního systému Windows 7, přesto dostane další aktualizaci. Ta přinese nový webový prohlížeč Microsoft Edge založený na jádře Chromium. Dostanou jej i uživatelé Windows 8.1.
Podpora operačního systému Windows 7 SP1 skončila 14. ledna 2020. Přesto už dva týdny poté Microsoft uvolnil další aktualizaci a nyní se dočkáme dalšího updatu. Nová aktualizace pro Windows 7 SP1 a Windows 8.1 na tyto starší operační systémy přinese nový webový prohlížeč Microsoft Edge založený na jádru Chromium. Pro Windows 10 se nabízí už nějakou dobu a nyní bude na výše zmíněné starší systémy tlačen pomocí automatických aktualizací.
 
Microsoft Edge Chromium logo
 
Nová verze nenahrazuje Internet Explorer a nezmění nastavení výchozího prohlížeče. Přinese však ikonku do spodní lišty a na plochu. Současně nahradí případný předchozí Edge. V případě Windows 8.1 dojde k aktualizaci a není potřeba předem nic dělat. U Windows 7.1 to bude o něco složitější, protože ten bude nejprve vyžadovat instalaci aktualizace SHA-2 (KB4474419) z 23. září 2019 a restart. Také bude potřeba mít nainstalovanou aktualizaci SSU (Servicing Stack Update KB4490628) z 12. března 2019 nebo některou z pozdějších aktualizací téhož. Microsoft říká, že i když je nový Edge aktualizovaný a měl by být bezpečný, to se už netýká jeho starších systémů, takže doporučuje aktualizaci na Windows 10.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama