reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Taylor Swift nemá ráda streamovací služby, album "1989" nebude ani na Apple Music

20.6.2015, Milan Šurkala, aktualita
Taylor Swift nemá ráda streamovací služby, album "1989" nebude ani na Apple Music
Zpěvačka Taylor Swift je známá svým negativním postojem ke streamovacím službám. Nedávno stáhla všechna svá alba ze Spotify, nyní vyšlo najevo, že nejnovější album "1989" nebude k dispozici ani na novém Apple Music.
Streamovací služby jsou moderním prostředkem jak poslouchat hudbu. Zpěvačka Taylor Swift ale tomuto způsobu moc neholduje a říká, že hudba by měla být poslouchána jen ve formě alb. To je ostatně důvod, proč její nové album "1989" není na žádné streamovací službě a bude o něj ochuzena dokonce nová streamovací služba Apple Music. Dokonce ani jim se nepodařilo přemluvit Taylor k tomu, aby sem toto album umístila.


Apple Music logo


Album se ale i bez toho prodává velmi dobře, celkem už zmizelo z pultů obchodů 5 milionů kusů. Apple Music nicméně alespoň zajistil, že může streamovat starší alba zpěvačky podobně jako konkurenční služby Rhapsody nebo Tidal. To ale neplatí např. o Spotify, ze kterého zpěvačka svá alba stáhla. Té se totiž nelíbilo, že by je měli lidé poslouchat zdarma jen za reklamy. Tento model zdarma se nelíbí ani konkurenčnímu Applu, neboť je pro Spotify velkou konkurenční výhodou, která mu rozšiřuje posluchačskou základnu (finančně to zatím nevydělává).
 
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama