reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Western Digital chystá SSD pro PCIe 4.0, a to i nový vlajkový SN850X

22.12.2021, Jan Vítek, aktualita
Western Digital chystá SSD pro PCIe 4.0, a to i nový vlajkový SN850X
Western Digital se chystá inovovat svou nabídku SSD pro rozhraní PCIe 4.0, a to pomocí modelů s novým kontrolerem. Bude tu i nový vlajkový model, a sice WD Black SN850X nebo SSD pro OEM výrobce.
Teprve uvidíme, co nám Western Digital nabídne nového, neboť o jeho chystaných SSD se zatím v podstatě nic neví a máme tu pouze informace od PCI SIG, které se týkají zařízení, jež nedávno prošla testem kompatibility. Z nich se dozvíme jen to, že půjde o SSD pro rozhraní PCIe 4.0. 
 
 
Dle výpisu si Western Digital chystá celou řadu novinek, mezi nimiž bude i WD Black SN850X, čili nějakým způsobem vylepšená či upravená verze dnešního modelu SN850. Pak tu budou i nové SN820 určené pro OEM výrobce nebo také SN770, které budou dle svého označení evidentně slabší a logicky i levnější. 
 
WD Black SN850X přitom nevypadá na zbrusu novou generaci. Může jít prostě o nový model, který se výrobce rozhodl takto označit kvůli využití nového kontroleru. Zrovna letos se ostatně výrobci SSD často kritizovali kvůli tomu, že potichu vyměňovali komponenty svých modelů za jiné, což mělo nezřídka za následek nižší výkon. Byl to konkrétně Samsung, Crucial a právě i Western Digital, čili toto může být jeho reakce. 
 
Krom toho si také WD připravuje další novinky, jako jsou SN560 a SN740, čili malá SSD ve formátech M.2-2230 a 2242, ale ta budou k dispozici především či dokonce pouze pro výrobce PC, zatímco pro volný prodej mají být přichystány klasické M.2-2280 verze. 
 
Zdroj: THW


reklama