reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 9 prý budou zdarma pro majitele Windows 8

29.9.2014, Radan Tuhý, aktualita
Windows 9 prý budou zdarma pro majitele Windows 8
Hlavní představitel Microsoftu v Indonésii, Andreas Diantoro, se nechal slyšet, že nový systém Windows 9 bude pro vlastníky licence Windows 8 zdarma jako aktualizace. Může to vypadat jako nečekaný krok, ale tato změna dává smysl.
Informace o nové verzi systému Windows nepřestávají unikat. Již jsme se například dozvěděli o chystané změně aktivačního systému, o nabídce Start nebo virtuálních plochách. V tuto chvíli máme k dispozici další informaci, která se týká ceny.





Prezident divize Microsoftu v Indonésii, Andreas Diantoro, potvrdil, že nová verze operačního systému Windows (ať se již bude nakonec jmenovat jakkoli) bude pro vlastníky licence k současné verze k dispozici zdarma jako aktualizace.

Na první pohled možná šok, na ten druhý už to ale vypadá více jako logický krok. Nesmíme zapomínat na skutečnost, že i takto zásadní aktualizace, jako je nová verze systému, jsou u ostatních operačních systémů (OS X, Android, apod.) k dispozici zdarma již fakticky od začátku. Druhá věc je, že již podobná situace nastala u verze Windows 8.1, kde sice číslo verze odpovídalo spíše aktualizaci, technicky šlo ale o kompletní update na novou verzi systému.

Aktualizace na Windows 9 by měla být distribuovaná podobným způsobem, jako tomu bylo u již zmíněné aktualizace na Windows 8.1 - tedy pomocí Windows Store, odkud ji bude možné stáhnout.

Zatím ovšem nevíme, jaké podmínky budou pro uživatele systému Windows 7 a případně i starších verzí. Stejně tak si ještě budeme muset počkat na informaci o tom, na jakou částku přijde pořízení Windows s novým počítačem, ruku v ruce s informací, zda bude vůbec možné pořídit si Windows 9 jako samostatnou krabicovou verzi.

Dobrou zprávou je, že se vše již brzy dozvíme. Datum představení tohoto nového systému bylo totiž již Microsoftem oficiálně potvrzeno, a bude to již zítra, tedy 30. září.

Zdroj: PC World
reklama