reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Akcie NVIDIE vyskočily nad 300 dolarů a mají nejvyšší hodnotu v historii firmy

20.2.2020, Jan Vítek, aktualita
Akcie NVIDIE vyskočily nad 300 dolarů a mají nejvyšší hodnotu v historii firmy
Finanční výsledky NVIDIE a její výhled do budoucna se investorům evidentně zamlouvají, neboť hodnota akcií této firmy vůbec poprvé překročila hranici 300 dolarů, a navíc dále pokračovala vzhůru. 
Akcie NVIDIE se pohybují už těsně pod 315 USD za kus (hodnota na trhu celkem 191 miliard USD) a firma tak dosáhla toho, co jí v roce 2018 uniklo jen o kousek, čili překročení psychologické hranice hodnoty akcií 300 dolarů. Až do září onoho roku totiž trhala rekordy, jenomže pak už se plně projevila probíhající kryptokocovina, která srazila tržby firmy, a v důsledku i hodnotu akcií z cca 280 na 130 dolarů za kus. 
 
 
Od té doby se hodnota akcií NVIDIE ale postupně šplhá nahoru, přičemž ještě na začátku tohoto roku se pohybovala kolem 240 USD. Zvláště v posledních dnech pak růst výrazně zesílil, a firma tak poprvé překročila hranici 300 USD a hodnota akcií dále stoupá. 
 
Jensen Huang ostatně často mluví o prodejním úspěchu generace Turing a i když její výhled na aktuální kvartál byl poznamenán šířícím se koronavirem, je veskrze pozitivní. Však NVIDIA za něj očekává i tak víceméně stejné tržby jako v předchozím kvartálu, který bývá nejsilnější v roce, zatímco toto období zase můžeme označit za to nejslabší. Daří se jí zvyšovat tržby a také marže, přičemž se očekává brzké představení nové grafické generace Ampere. A tu teprve čeká skok, jejž AMD už dávno učinilo, tedy přechod ze staršího výrobního procesu na výrazně lepší, přičemž i s využitím 12nm procesu NVIDIA umí snadno konkurovat 7nm GPU od AMD, takže její nová generace by mohla zajistit opět slušný náskok. 


reklama