reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Alienware uvádí 25" LCD s 240 Hz i další novinky

13.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Alienware uvádí 25" LCD s 240 Hz i další novinky
Dell v rámci své značky Alienware nepředstavil pouze nové výkonné herní desktopy Area-51 s moderními procesory AMD a Intel, ale také 25" herní LCD s obnovovací frekvencí až 240 Hz a vedle toho také další příslušenství. 
Zatímco herní studia si na E3 odprezentovala chystané hry, Dell Alienware se chlubil novým hardwarem. Jsou to především desktopy Alienware Area-51, ale pak také monitor a potřebné příslušenství, čili klávesnice a myši. 
 
 
Není žádné překvapení, že tyto periferie nabídnou i dnes tolik moderní RGB podsvícení pomocí LED, které v tomto případě budem označovat za podsvícení AlienFX. To má jistým způsobem svítit i v součinnosti s hrami, na jejichž vývoj bude reagovat a Alienware se chlubí, že to čítá přes 150 titulů. 
 
 
Co se týče monitoru, představen byl 25" model ve dvou verzích, a to buď s Nvidia G-Sync (AW2518H), nebo s AMD FreeSync (AW2518HF). Jakoukoliv si vyberete, očekávat můžete stejné specifikace, přičemž Dell se zatím zmínil o odezvě 1 ms a 240Hz obnovovací frekvenci. Nepřekvapí tak, že půjde o panel TN s rozlišením 1920 x 1080, jehož další parametry jsou jas až 400 cd/m2 a kontrast 1000:1. Zvláště zde se pak ukazuje cenová nevýhoda technologie G-Sync, neboť za verzi s ní dáme 699 USD, zatímco model s FreeSync přijde na 499 USD. 
 
 
Dále tu máme klávesnice Alienware Pro Gaming Keyboard a Alienware Advanced Gaming Keyboard, které se liší právě podsvícením. První má barevné podsvícení samotných kláves, kdežto druhá jen barevné LED po svém obvodu, a to ve spodní části. Obě jsou zale založeny na mechanických tlačítcích KaiHua Brown. Ceny byly stanoveny na 90 a 120 dolarů. 


Nakonec tu je myš Alienware Advanced Gaming Mouse s devíti programovatelnými tlačítky a třemi předvolbami nastavení dpi. Myš Alienware Elite Gaming Mouse k tomu přidá také vyměnitelné gripy a má 13 tlačítek, 5 předvoleb dpi a také upravitelnou hmotnost. Ceny byly stanoveny na 50 a 90 dolarů. 
 
Zdroj: Hexus.net
reklama