reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD našlo náhradu za Koduriho, přicházejí Rayfield a Wang

24.1.2018, Jan Vítek, aktualita
AMD našlo náhradu za Koduriho, přicházejí Rayfield a Wang
Raja Koduri už slouží Intelu, do nějž přešel na konci minulého roku a dostal v něm k vedení svou vlastní grafickou divizi. Radeonovou divizi tak zatím vedla CEO AMD Lisa Su, ale bylo jasné, že to tak nemůže zůstat. 
Raja Koduri, bývalý šéf AMD Radeon Technologies Group (RTG), si po představení karet RX Vega vzal dlouhodobé "studijní volno", což vyvolalo řadu otázek. My dnes již víme, že za tím vězel jeho přestup ke konkurenčnímu Intelu, jehož pozadí se bohužel asi nikdy nedozvíme. V každém případě Raja Koduri získal v Intelu svou vlastní divizi, a je tak jasné, že Intel se chce pustit do vývoje lepších grafických čipů, než jsou jeho aktuální integrované. 
 
 
AMD ale zůstalo s dočasným vedením divize Radeon Technologies Group (RTG), které už od září 2017 spadá na bedra Lisy Su a je jasné, že přinejmenším od té doby firma hledala za Koduriho náhradu. Našla rovnou dva nové zaměstnance. 
 
Mike Rayfield přichází jako nový senior vice president a general manager divize RTG a pak tu bude David Wang na pozici senior vice president of engineering v RTG. Oba se budou přímo zodpovídat Lise Su. 
 
Náplní práce Rayfielda bude především strategie a management celého grafického byznysu firmy AMD, což čítá spotřebitelské karty, profesionální karty i speciální produkty, jako jsou APU pro herní konzole. Wang zase na sebe vezme technickou strategii včetně vývoje architektur, hardwaru a softwaru pro grafické produkty AMD. 
 
A jaké mají tito pánové zkušenosti, které je mohou pasovat na takové pozice? Rayfield má za sebou více než 30letou kariéru v IT průmyslu, která zahrovala především management a do AMD přichází z Micron Technology, kde dosud pracoval na stejných pozicích v divizi Mobile Business Unit. Rayfield firmě Micron zařídil výrazný růst tržeb a také vyšší ziskovost ovšem ještě dříve pracoval ve společnosti NVIDIA jako generální manažer Mobile Business Unit. Pod jeho vedením byla vytvořena například Tegra. 
 
David Wang zase nabízí 25 let zkušeností s vývojem grafických čipů a přichází ze společnosti Synaptics, kde dosud pracoval jako senior viceprezident Systems Silicon Engineering. Wang dokázal ve své již bývalé společnosti více než čtyřnásobně rozšířit svůj tým a v jeho případě jde také o návrat do AMD, kde již dříve měl na starosti především vývoj SoC produktů, což tak zahrnuje i CPU, GPU a APU a ještě před tím pracoval v samotné ATi či ve firmách ArtX, SGI, Axil Workstations a LSI Logic. 
 


reklama