reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD také nabízí hned tři hry zdarma k Radeonům

8.8.2018, Jan Vítek, aktualita
AMD také nabízí hned tři hry zdarma k Radeonům
NVIDIA nás dnes ráno upozornila na akci, v jejímž rámci nabízí k výkonnějším kartám jednu hru zdarma. Nyní přispěchalo AMD, které se NVIDII snaží trumfnout, protože do své akce zahrnulo i slabší karty a rovnou tři nové hry zdarma.
Nová akce firmy AMD se jmenuje Raise the Game a oproti nabídce NVIDIE je objektivně mnohem zajímavější. Abychom si to připomněli, NVIDIA nabízí Destiny 2 a dvě DLC (Expansion I: Curse of Osiris a Expansion II: Warmind) ke kartám GeForce GTX 1070, GeForce GTX 1070 Ti, GeForce GTX 1080 a GeForce GTX 1080 Ti. AMD však do své akce zahrnulo karty Radeon RX Vega 64, RX Vega 56, RX 580 a RX 570, takže i modely s cenou cca o polovinu nižší oproti GTX 1070. 
 
 
Akce se navíc týká her Assassin's Creed Odyssey, Strange Brigade a Star Control: Origins. První z nich je zcela jasně titul v ceně 60 eur a o druhé se ví, že přijde na 50 eur a asi nejméně zajímavý titul z hlediska technického zpracování bude Star Control: Origins za 35 eur. Celkem tu ale máme hry v hodnotě 3700 Kč, které můžeme dostat zdarma i ke kartám v ceně třeba 6000 Kč, a to už je vskutku velkorysá nabídka.
 
Nicméně ani jedna z těchto her dosud není na trhu, takže na jejich vyzkoušení si každopádně počkáme. Nejdříve přijde na trh Strange Brigade, a to 28. srpna, pak Star Control: Origins vyjde 20. září a nakonec hlavní hvězda Assassin's Creed Odyssey bude vypuštěna 5. října. 
 
Assassin's Creed Odyssey dobře známe jako nástupce Origins, kterýžto díl byl vysoce ceněný i jako výlet do historie Egypta. Od nového dílu se očekává to samé s tím rozdílem, že půjde o starověké Řecko. Strange Brigade bude variace na Tomb Raidera pro jednoho až čtyři hráče a Star Control: Origins zase vesmírná strategie/RPG, kde budeme jako velitel vesmírné lodi chránit Zemi od nepřátelských mimozemských ras. 
 
Tato nabídka ale také značí, že AMD si je aktuálně vědomo své nevýhody na trhu s grafickými kartami, která pro něj může být ale teprve odnedávna palčivý problém. Do letošního jara se Radeony prodávaly velice dobře, protože byly velice efektivní při těžbě kryptoměn, ale jak její druhá vlna opadla, vystoupily do popředí zájmu opět hry a v nich hrají RX 500 a Vegy oproti Pascalům druhé housle. 
 
Akce firmy AMD už byla i u nás oficiálně ohlášena a zástupce firmy nám již stačil potvrdit, že platí v obchodech 100Mega, Alza.cz, CZC.cz, AT Computers a TS Bohemia. Víme také, že se týká karet zakoupených od 7. srpna do 3. listopadu (či případně do vyčerpání zásob) a kupony budeme moci uplatnit do samotného konce roku na UPlay či na Steamu. 
 
Zdroj: AMD


reklama