reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD přivítalo do svých řad spoluzakladatele AlienWare, co bude dělat?

16.7.2019, Jan Vítek, aktualita
AMD přivítalo do svých řad spoluzakladatele AlienWare, co bude dělat?
Nedávno jsme se dozvěděli, že Frank Azor opustí svou firmu Alienware a vydá se vstříc nové kariéře ve firmě AMD. Dosud přitom pracoval jako viceprezident a generální manažer pro Alienware, Gaming a XPS v Dellu. 
Spoluzakladatel firmy Alienware se tedy přesunul do AMD a ve firmě Dell, pod kterou Alienware už nějaký ten pátek patří, nepracuje už od 3. července. Lisa Su jej už přivítala do svých řad, takže už to máme potvrzeno, ale zbývá ještě zjistit, co bude Frank Azor v AMD dělat. 
 
 
Sám svůj přestup bere jako velkou příležitost k tomu, aby posunul kupředu celý herní průmysl. Lisa Su jej přitom označila jako šéfarchitekta herních řešení, což je i oficiální označení jeho pozice (Chief Architect of Gaming Solutions). 
 
Frank Azor tak v AMD pracuje od tohoto pondělí, ale jinak se od něj či od AMD nic nedozvíme. Analytik Patrick Moorhead však ve Forbesu tento krok komentoval a označil jej za velký úspěch pro AMD. Franka Azora vidí jako obrovskou ikonu celého herního průmyslu, která dokáže porozumět hráčům, vydavatelům nebo i výrobcům periferií. 
 
Azorovým přímým nadřízeným by měl být Sandeep Chennakeshu, šéf divize Computing and Graphics. Náplní pracovní pozice šéfarchitekta herních řešení by pak měl být rozvoj meziplatformních řešení firmy AMD, která zahrnují PC, konzole a cloud (streamované hry), aby do toho byly zahrnuty všechny relevantní divize v AMD. V podstatě jde o všechny hlavní divize včetně semi-custom. 
 
Frank Azor by tak měl v podstatě sloužit jako pojítko pro koordinaci snah společnosti AMD v celém herním průmyslu. 
 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama