reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Radeon Vega VII: oficiální herní benchmarky odhaleny

11.1.2019, Jan Vítek, aktualita
AMD Radeon Vega VII: oficiální herní benchmarky odhaleny
AMD Radeon Vega VII na trh přijde až v únoru, takže do té doby můžeme citovat leda AMD a využít jeho vlastní benchmarky. Na ty se už můžeme podívat a není jich zrovna málo, takže jak si tato karta stojí? 
My jsme se dnes podívali na další podrobnosti o Radeonu VII a nyní už je čas na firemní herní testy, ale ještě dříve se podíváme na renderovaný obrázek samotného GPU obklopeného čtveřicí pamětí HBM2. Jak je vidět, ty dohromady zabírají mnohem větší plochu než samotné 7nm GPU. 
 
 
Ale k výkonu. AMD bylo doposud ohledně něj spíše vágní a ukázalo jen pár jistě pečlivě vybraných testů, které měly za úkol podpořit slova Lisy Su v prezentaci na CES 2019. Podívejme se však nyní na výsledky testů, které ukazují prostý procentuální nárůst výkonu oproti RX Vega 64 v různých herních titulech. 
 
 
U každého titulu jsou tři sloupky, a sice červený s výkonem Radeonu VII, bílý s výkonem karty RX Vega 64 a šedý ukazující procentuální nárůst výkonu nové karty. Jsou tu extrémní případy, ale většinou se rozdíl pohybuje kolem 25 procent ve prospěch Radeonu VII. Jeden extrém je pak v případě titulu Hitman 2, kde jde pouze o cca 7 procent a druhý zase Fallout 76 s nárůstem 68 procent. 
 
 
Pak si ukážeme snímek z prezentace, kde se ukazuje výkon v Rainbow Six Siege, kde se máme dočkat přes 300 FPS v 1080p, přes 200 FPS ve 1440p a přes 100 FPS ve 4K. AMD tím ukazuje, že Radeon VII nabídne i velice vysoké obnovovací frekvence v eSports titulech a rovněž si to můžeme spojit se smyslem nabídky monitorů s vysokým rozlišením i obnovovací frekvencí, které podporují FreeSync. 
 
Na konec této zprávy můžeme přilepit ještě vyjádření Marka Papermastera z AMD, který potvrdil, že jeho firma to pro letošek nemá nástupem Radeonu VII se spotřebními 7nm GPU odbyté. Následovat mají 7nm karty pro mainstream a my můžeme očekávat, že právě Radeon VII bude představovat horní hranici a další nové karty budou slabší a levnější. Do tohoto schematu pak přímo spadají starší zprávy o tom, že to budou Navi přinejlepším s výkonem srovnatelným s GTX 1080 a pravděpodobně také s paměťmi GDDR6.
 
Čím však AMD začne a kdy, toť otázka. Nové procesory Ryzen 3000 dorazí v polovině roku a AMD už představilo alespoň prototyp. O Navi se Lisa Su zmínila jen jednou na konci svého keynote na CES 2019, respektive pouze vyslovila tento název. Je ale možné, že nechtěla vybalit všechny své trumfy pro rok 2019 najednou, takže čekáme. 
 
Zdroj: wccftech


reklama