reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Raven Ridge budou dostávat nové ovladače jen čtvrtletně

18.6.2018, Jan Vítek, aktualita
AMD Raven Ridge budou dostávat nové ovladače jen čtvrtletně
Z informací zveřejněných v květnu to vypadalo, že APU Raven Ridge budou dostávat nové grafické ovladače pro své Vegy stejně často jako samostatné grafické karty Radeon. To ale bohužel dle nejnovějšího vyjádření neplatí a platit nebude.
Titulek starší zprávy nelhal, Raven Ridge skutečně budou mít pravidelně nové ovladače, ale ty nebudou spojeny s ovladači pro klasické Radeony. Čekalo se přitom to, že AMD opravdu postaví integrované Vegy na úroveň grafických karet, aby se majitelé mohli těšit na časté optimalizované ovladače. Dávalo by to smysl, neboť na Raven Ridge už jdou hrát i moderní AAA hry a v případě APU přitom přijde vhod každý snímek za sekundu navíc. 
 
 
V poslední době však přišlo na svět několik nových verzí ovladačů Radeon Software Adrenalin, z nichž ale žádná nebyla určena pro APU. Začalo tak být zřejmé, že AMD buď přehodnotilo svůj přístup, nebo tu byl už od začátku nějaký šum v komunikaci. 
 
Nyní se tuto situaci pokusil vyjasnit jistý zaměstnanec firmy AMD na fórech Overclockers UK, kde vystupuje jako AMDMatt. Ten dostal otázku, jak je možné, že v posledních ovladačích není zahrnuta i verze pro Raven Ridge. Odpověděl, že ovladače pro APU jsou aktualizovány čtvrtletně a dostupné budou pouze ve verzi WHQL. Na to následně reagovali s nelibostí někteří další účastníci diskuze, ale na jejich námitky už AMDMatt neodpověděl, což je celkem pochopitelné. Čili tak to je a smiřme se s tím. Dá se však říci, že povedená APU jako Raven Ridge by si zasloužila lepší podporu. 
 
AMD má ostatně nyní na starosti také ovladače pro Kaby Lake G s grafikou Vega M, které nyní přišly založené na AMD Radeon Software Adrenalin 18.6.1.

Zdroj: Hexus.net


reklama