reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Raven Ridge budou mít pravidelně nové ovladače

10.5.2018, Jan Vítek, aktualita
AMD Raven Ridge budou mít pravidelně nové ovladače
Společnost AMD nám již v únoru umožnila přinést test procesorů Raven Ridge pro desktop vybavených grafikou Vega. Ty jsou velice zajímavé, ovšem pokud něco dosud pokulhávalo, byl to vývoj nových ovladačů. 
To by se však nyní mělo změnit, neboť AMD chce pravidelně vypouštět do světa nové ovladače pro APU Ryzen 5 2400G a Ryzen 3 2200G stejně jako pro jejich mobilní verze častěji, a to rovnou tak, že tyto ovladače zařadí do Radeon Software Adrenalin. To by tedy mělo znamenat, že ovladače pro APU přijdou vždy společně s novými ovladači pro grafické karty Radeon a to je velice dobrá zpráva pro majitele těchto APU.
 
 
Od AMD je to ostatně logický krok, neboť Raven Ridge už dokáží rozpohybovat i AAA hry, a dává tak smysl jim přinášet co nejčastěji optimalizované ovladače pro nové tituly, zvláště když se u nich v podstatě počítá každý jednotlivý snímek za sekundu. Vedle toho je rovněž vyšší šance na opravy případných chyb a také se můžeme těšit na nové funkce a zkrátka vše to, čeho si užívají majitelé grafických karet Radeon díky ovladačům Adrenalin. 
 
Tuto informaci můžeme sdělit díky AMA sezení (zkratka Ask Me Anything - Zeptej se mě na cokoliv) na fórech serveru Anandtefch, kde se zájemci dotazovali Jamese Priora (AMD, Senior Product Manager). HiFi Hedgehog se zeptal, jestli ovladače pro Raven Ridge budou integrovány nebo zařazeny vedle nových verzí ovladačů pro grafické karty a odpovědí mu bylo prosté ano s dodatkem, že se toho dočkáme ještě v květnu. 
 
James Prior v AMA mimochodem také prozradil, že nová APU umožnila firmě AMD se dostat do řady nových produktů chystaných velkými světovými OEM výrobci. Můžeme tak očekávat, že nabídka počítačů s Raven Ridge se brzy rozroste. Nakonec jsme se dozvěděli také to, že desktopové čipy Raven Ridge s označením GE, čili úsporné 35W verze nových APU, se nedostanou na maloobchodní trh. Budou tak k dispozici právě pouze pro OEM výrobce. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama