reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD spustilo Xbox Game Pass for PC Bundle pro Ryzen a Radeon

4.7.2019, Jan Vítek, aktualita
AMD spustilo Xbox Game Pass for PC Bundle pro Ryzen a Radeon
AMD nabízí pro aktuální produkty řad Radeon a Ryzen v rámci nové akce Xbox Game Pass. Tuto herní službu nedávno představil Microsoft a my nyní budeme mít šanci se k ní dostat po zakoupení vybraných produktů. Jakých a kde?
Program Xbox Game Pass je k dispozici i v České republice, takže by nám nemělo nic bránit v tom, abychom využili nabídku firmy AMD. V jejím případě není vyloučeno, že ke svým novým kartám nabídne hry zdarma, ale předplatné dané služby by mohlo být v podstatě ještě lepší, protože ta dává na výběr z celé řady her. Xbox Game Pass pro PC byla přitom představena teprve nedávno a Microsoft slibuje, že v jejím rámci bude brzy k dispozici na sto her. Ty si tak budeme moci libovolně hrát, a to po dobu předplatného. Do toho pak vstupuje AMD. 
 
 
To bude platit pro starší i nové produkty řad Radeon a Ryzen, přičemž daný program právě startuje a potrvá až do 10. března 2020. Je tak dobré vidět, že se to týká v případě grafických karet už Radeonů RX 560 až po nové Radeony RX 5700 (XT) a dále pak procesorů a APU od Ryzen 5 2400G výš, čili všech Ryzen 5/7/9 série 2000 i 3000. 
 
Když si koupíme něco z toho, budeme mít přístup k Xbox Game Pass for PC a po dobu třech měsíců si budeme moci zahrát cokoliv z nabídky této služby. Anandtech však informuje, že toto předplatné zdarma nepůjde kumulovat, takže na jeden Xboxový účet nepůjde využít tři měsíce zdarma za každý kus hardwaru, který si uživatel pořídí. Ostatně pak by hrozilo, že se začne s tříměsíčními volňásky kšeftovat. 
 
Jde tak o velice zajímavou formu herních balíčků zdarma, které obvykle čítaly konkrétní tituly, nebo výběr z velice omezené nabídky. Ani zde nejde o knihovnu srovnatelnou třeba rovnou se Steamem, ovšem už nyní je knihovna Xbox Game Pass for PC velice slušná. Najdeme v ní třeba Metro Exodus, Forza Horizon, Gears 5, Prey, Tyranny a další hry. Pokud bude někdo pilný hráč, může za tři měsíce dohrát tolik her, které mu žádný hardwarový bundle nikdy nenabídl, ale to by byl během letních měsíců trošku smutný rekord k chlubení. 
 
Jak už bylo řečeno, akce firmy AMD už probíhá, takže s nově zakoupeným hardwarem by už nabídka měla být platná, ale ještě si počkáme na tiskovku od AMD s informacemi o to, jak tomu bude u nás (především s ohledem na prodejce). Ostatně není kam spěchat, protože předplatné půjde uplatnit stejně až od neděle, kdy také vstoupí na trh nové Radeony a Ryzeny. 
 
Zdroj: Anandtech 


reklama