reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xbox Ultimate Game Pass pro PC a konzole, jaký bude?

10.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Xbox Ultimate Game Pass pro PC a konzole, jaký bude?
Nedávno jsme se dozvěděli o Xbox Game Pass pro PC, v jehož rámci Microsoft slibuje 100 her, k nimž budeme mít neomezený přístup za předplatné. Nyní tu jsou další informace a podívat se můžem i na nově chystané herní tituly. 
Microsoft Xbox Game Pass je tak další příklad toho, jak se dále propojuje svět herních PC s Windows a platformy Xbox, přičemž tato služba je v betaverzi už k dispozici. Nyní se dozvídáme navíc i o Xbox Ultimate Game Pass, která je určena pro uživatele vybavené jak herním PC, tak konzolí Xbox. 
 
 
Xbox Game Pass for PC je tak k dispozici, a to na úvod za symbolický dolar za první měsíc a poté bude po omezenou dobu nabízen za 5 dolarů měsíčně. Microsoft pak má připravenu službu i pro konzolisty a nejnověji pro PC i konzole, která zahrnuje i Xbox Live Gold. Jaké jsou rozdíly? 
 
 
Konzolový a PC Game Pass se liší pouze v tom, jaké hry tu najdeme, přičemž v obou případech jich má být více než sto. Jinak tu shodně platí, že tituly od Xbox Game Studios budou k dispozici hned, jak vyjdou a že členové budou moci získat různé slevy. 
 
Pro verzi Ultimate pak platí nabídka her pro Xbox i PC plus vše ostatní a navíc pak členství v Xbox Live Gold se vším, co k tomu patří. Služba je k dispozici už nyní s možností upgradu z nižších verzí, a to za první měsíc s cenou pouze jednoho dolaru. Běžná cena bude 15 dolarů za měsíc, přičemž zde je už seznam her, které budou k dispozici. Patří mezi ně třeba Metro Exodus, State of Decay 2 a Forza Horizon 4 s tím, že následovat bude brzy i Prey.
 
V říjnu bude odstartován Project xCloud se streamováním her z Xbox One do mobilního zařízení, přičemž k dispozici bude knihovna Xbox Game Pass i zakoupené hry pro Xbox One. Zatím není jasné, zda tato služba bude zahrnuta v některé jiné, nebo se bude pořizovat a platit zvlášť. 
 
Co se týče nových her, brzy se oslaví 20 let série titulem Age of Empires II: Definitive Edition, který přinese podporu 4K, nový soundtrack i obsah (The Last Khans). Chystán je na podzim. 
 
 
Pak tu máme hororový Blair Witch chystaný na 30. srpna. 
 
 
Dne 10. září přijde Gears 5
 
 
Halo Infinite je titul chystaný pro příležitost vypuštění nové konzole Xbox "Project Scarlett". Jde o titul od 343 Industries založený na nové generaci Slipspace Engine. 
 
 
V příštím roce přijde Microsoft Flight Simulator slibující věrnou simulaci létání i prostředí. 
 
 
A nakonec zmínímw post-apokalyptické RPG Wasteland 3 od studia inXile entertainment. Pobíhat budeme v coloradské nukleární zimě v rámci hry pro jednoho hráče, ale k dispozici bude i multiplayer (coop, squad mode). 
 
 


reklama