reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Americký senátor chce ve hrách pro nezletilé postavit lootboxy a pay-to-win mimo zákon

9.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Americký senátor chce ve hrách pro nezletilé postavit lootboxy a pay-to-win mimo zákon
Po velkém pozdvižení vyvolaném nástupem titulu Battlefront II od EA, kdy se loot boxy začaly díky havajským zákonodárcům vážně probírat i v USA, se situace postupně zklidnila. Nyní ale vody opět zčeřil americký senátor Josh Hawley.
Republikánský právník Josh Hawley (39) je aktuálním senátorem státu Missouri a sám se staví na stranu odporu vůči loot boxům a praktikám pay-to-win, které označují hry, v nichž jde do jisté míry o hazard nebo si v nich hráč může zaplatit podstatnou výhodu nad ostatními. Hawley tak chce dle vlastních slov představit zákon, který by obojí rovnou zakazoval, a to ve hrách, jež mohou jinak hrát i nezletilí. To představuje konkrétně takové hry, které nenesou označení 18+ od ESRB, což platí pro Fortnite, Candy Crush Saga, Overwatch, Rocket League, Call of Duty a další, takže i pro akční a do jisté míry krvavé tituly.
 
 
Senátor Hawley prohlašuje, že pokud je nějaká hra určena i dětem, pak by jejím tvůrcům nemělo být umožněno "monetizovat závislost". Vedle toho také chce, aby vývojáři tvořili lepší nástroje používané k identifikování lidí hrajících jejich hry. To z toho důvodu, aby se právě od titulů pro 18+ mohli odstřihnout nezletilí a bylo zajištěno, že nebudou mít přístup k titulům využívajícím hazardní praktiky. 
 
Na tento záměr už pohotově reagovala organizace Entertainment Software Association, která uvedla, že dle rozhodnutí několika zemí loot boxy nepředstavují hazard a že rodiče už dnes mají možnost, jak svým dětem omezit či zakázat přístup k hrám využívajícím mikrotransakce, a to pomocí různých funkcí rodičovské kontroly. 
 
A jako obvykle je středobodem právě titul Star Wars Battlefront II, který se dosud nejvíce a nejčastěji řešil a spustil řadu studií, šetření a procesů v několika zemích. K zákazu loot boxů se odhodlala už Belgie, zatímco v USA nic konkrétního dosud nevzniklo. 
 
Zdroj: KitGuru 


reklama