reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple a velká podzimní hardwarová obměna

12.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Apple a velká podzimní hardwarová obměna
Apple už opravdu potřebuje mít v nabídce modernější počítače a už dlouho se proslýchá, že se zájemci dočkají letos na podzim. Už za několik týdnů by měly být tyto novinky představeny a půjde o širokou obměnu v řadách MacBook, MacBook Pro, iMac i Mac Mini.
Zákazníci firmy Apple už delší dobu vyjadřují svou nespokojenost s tím, jaký hardware nabízí ve svých řadách notebooků a desktopů. My si můžeme pro OS Windows či jiné snadno postavit počítač využívající nejmodernější hardware, jaký je dostupný na trhu, ale v případě počítačů Mac to tak snadné není. 
 
 
Dle serveru 9-to-5 Mac společnost TF International Securities vydala nové poznámky pro investory, které mají obsahovat detailní seznam nového, respektive upgradovaného hardwaru produktů firmy Apple. Ten má být veřejnosti představen během "několika týdnů". Mohlo by tak jít o Apple Special Event naplánovanou na 9. září. 
 
 
Dnes se zatím ještě nic konkrétního nedozvíme, a tak můžeme jen uvažovat o tom, co by mohlo a mělo být z nabídky firmy Apple vylepšeno. Dle všeho půjde o MacBook, MacBook Pro, iMac i počítače Mac Mini, o nichž Tim Cook ještě loni prohlásil, že nejsou mrtvé. To bychom se ani nedivili vzhledem k tomu, že aktuální modely počítačů Mac Mini využívají dle stránek výrobce grafická jádra HD Graphics 5000, což odpovídá procesorové generaci Haswell. Apple tak dosud do svých Mac Mini nestačil dostat ani jednu generaci 14nm procesorů. 
 
Otázka je, co za hardware si Apple vybere a jaká to bude generace procesorů. Lze uvažovat o tom, že nepůjde o nic staršího, než je generace Coffee Lake. Nicméně to také může být něco z nabídky firmy AMD, však Apple už mělo dost času na rozmyšlení i vývoj. Tak či tak půjde o výrazné navýšení výkonu a energetické efektivity. Vedle toho se máme těšit i na výrazný upgrade týkající se grafického výkonu. 
 
Vedle toho se automaticky očekávají také nové iPhony, a to jednak 5,8" model s OLED a také 6,5" rovněž s OLED. Mezi ně se vmáčkne 6,1" model s LCD a pak také přijdou nové iPad Pro, a to 11" a 12,9" verze. Na druhé straně jsou hodiny Apple Watch s o trošku většími displeji - 1,57 a 1,78 palce. 
 
Zdroj: Hexus.net 


reklama