reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AREZ nekončí, twitterový účet byl podvodný

24.5.2018, Jan Vítek, aktualita
AREZ nekončí, twitterový účet byl podvodný
Společnost NVIDIA už dříve ohlásila, že nově nastavená pravidla programu GPP ruší a poté následovalo ohlášení společnosti ASUS, že ruší značku AREZ. Nicméně se ukázalo, že daný twitterový účet byl podvodný. 
Aktualizováno: S grafickými kartami značky AREZ se tak budeme setkávat i dále. NVIDIA GPP sice už nevyžaduje, aby AIB partneři firmy vyhradili své značky pouze kartám GeForce, respektive aby v jejich rámci nenabízeli karty s GPU od někoho jiného. Nicméně oznámení firmy ASUS o konci značky AREZ byl jen vtípek někoho, kdo si předtím založil podvodný účet na Twitteru. To už později stačila také potvrdit samotná společnost ASUS, která se tak od celé věci distancovala. 
 
Dále zpráva pokračuje v původním znění. 
 
 
NVIDIA novými pravidly GPP (GeForce Partner Program) nutila výrobce karet, aby neprodávali Radeony v řadách karet stejné značky jako GeForce, jinak mohli přijít o zásadní výhody, bez nichž by mohli na trhu velice obtížně konkurovat. Jensen Huang pak ohlásil, že NVIDIA tato pravidla ruší, ovšem to už stačil Asus představit pro Radeony novou značku AREZ a později se MSI přidalo s MECH2. Ti výrobci karet, kteří se rozhodli spíše počkat na to, jak celá věc dopadne, si tak ušetřili námahu i peníze. Gigabyte prostě zatím jen vyřadil některé produkty z nabídky značky Aorus a jiní nejspíše nereagovali vůbec. 
 
 
Asus sám už nyní ohlásil, že značka AREZ končí a Radeony budou i nadále prodávány na kartách značky ROG. Firma se přitom prý rozhodla, že tuto hořkou pilulku prostě spolkne a bude akceptovat finanční ztráty spojené se zbytečným vytvořením nové značky a prohlásí je za ztracené v procesu znovuspojení svých herních karet pod značku ROG. 
 
Ohlášení konce značky AREZ z poslední soboty téměř uniklo nezpozorováno a do popředí zájmu se dostalo až nyní. Ostatně byl víkend a účet AREZ na Twitteru měl jen 129 sledujících uživatelů. 
 
Pokud tak máte zájem o novou kartu ASUS AREZ-STRIX-RX580-O8G-GAMING, bude třeba se rozhodnout rychle, neboť to vypadá, že brzy nebudou. Zda ji ale vůbec někdo v budoucnu bude považovat za zajímavou raritu, to je otázka. 
 
 
Zdroj: HardOCP


reklama