reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS oficiálně uvádí radeonovou značku AREZ

19.4.2018, Jan Vítek, aktualita
ASUS oficiálně uvádí radeonovou značku AREZ
Informace o značce AREZ prosákly už před několika dny, ale nyní tu máme její oficiální představení, k čemuž má co říci také společnost AMD. Dá se přitom říci, že značka AREZ by asi ani nevznikla, nebýt NVIDIE.
Na začátku totiž byly nové podmínky NVIDIA GeForce Partner Program, které nutí AIB partnery k tomu, aby si vybrali: buď budou jejich značkové řady obsahovat pouze GeForce, nebo firmy přijdou o mnohé výhody plynoucí právě z daného programu. Gigabyte už tak novou verzi externího boxu s Radeonem nezařadil mezi produkty značky Aorus a ASUS nyní reaguje prostě tak, že pro Radeony zavádí novou značku AREZ. 
 
 
Tato značka nám může připomenout grafické karty ASUS ARES, které byly založeny na dvou GPU a typicky to byly právě Radeony. Veřejně musí být tyto skutečnosti podány samozřejmě poněkud jinak, než že jde v podstatě o vynucenou věc plynoucí z nových podmínek NVIDIA GPP. ASUS tak mluví o "nové smělé identitě", kterou stvořil pro karty AMD a která má podtrhnout partnerství obou firem.  
 
Nicméně i pod značkou AREZ budou nabízeny dobře známé prvky jako Auto-Extreme Technology, Super Alloy Power II, MaxContact, Wing-Blade IP5X certifikované ventilátory a FanConnect II. Po softwarové stránce jsou připraveny aplikace Asus GPU Tweak II a AMD Radeon Adrenalin Edition Software.
 
 
Nové karty ASUS AREZ budou prodávány od května tohoto roku a už nyní produktové stránky firmy obsahují na 28 karet verzí Strix, Dual, Gaming, Expedition či Low Profile všemožných výkonnostních typů. 
 
Dle společnosti AMD můžeme v příštích týdnech očekávat další podobná oznámení od AIB partnerů a firma k tomu říká, že se tím "znovu rozdmýchala svoboda výběru". AMD se tak snaží na tuto věc pohlížet pozitivně a my se můžeme opravdu ptát, zda NVIDIA svému soupeři tímto krokem spíše nenahrála a neposloužila. 
 
Nyní to ale vypadá i na možné vyšetřování nových podmínek GPP ze strany evropských úřadů. Je ale ještě velice předčasné mluvit o tom, že by se tím Evropská komise opravdu chtěla zabývat. 
 
Zdroj: Hexus, AMD


reklama