reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus ukázal svou RTX 3070 s chladičem Noctua

30.9.2021, Jan Vítek, aktualita
Asus ukázal svou RTX 3070 s chladičem Noctua
Společnost Asus nám ukázala svou novou grafickou kartu, jejíž chladič nám neomylně prozradí, že byla připravena ve spolupráci s firmou Noctua. Konečně se tak můžeme podívat na to, jak vypadá. 
Tato karta byla poprvé kupodivu ukázána v rámci facebookového účtu ASUS ROG Vietnam, díky čemuž se nám ale potvrdilo, že se skutečně pracuje na takové verzi. Dosud jsme totiž měli k dispozici jen nejasný záznam z EEC, který jsme mohli doplnit leda o modifikovanou GTX 1080 Strix či fanouškovský render, čili nic konkrétního. 
 
 
Nyní už se ale můžeme podívat na to, jak bude tato GeForce RTX 3070 skutečně vypadat. Ukazuje se nám koncepčně vcelku běžně řešený chladič, který ovšem i s celou kartou zabere rovnou čtyři pozice a také to vypadá na ventilátory vyrobené ze Sterroxu, čili z mimořádně pevného plastu. Ten se používá proto, aby se lopatky ventilátoru časem odstředivou silou nedeformovaly, což umožní je prodloužit, aby mezi nimi a rámečkem byl jen minimální odstup, což umožní dosáhnout vyššího výkonu a konkrétně i statického tlaku. 
 
 
Samotná karta nese ještě dva klasické 8pinové napájecí konektory PCIe, dále dva porty HDMI a tři DisplayPorty. Označení RTX3070-O8G-NOCTUA také ukazuje, že karta bude přetaktovaná, ovšem krom toho a obrázků tu nemáme žádné další informace. K užitku pak nám není ani to, že se dozvídáme cenu přes 26 milionů VND, čili v přepočtu kolem 25 tisíc korun. Otázka je, zda se taková karta dostane i na náš trh, i když asi není důvod, proč by se tu také neobjevila. 


reklama