reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Benchmark 3DMark Port Royal pro ray tracing přijde v lednu

30.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Benchmark 3DMark Port Royal pro ray tracing přijde v lednu
UL Benchmarks, jak se nyní jmenují Futuremark, si připravují nový test pro svůj 3DMark, který vyzkouší výkon sestavy a především grafické karty s podporou Microsoft DirectX Raytracing. Jde o Port Royal. 
Grafické karty NVIDIA s čipy Turing jsou už nějaký ten pátek na trhu, a tak to bude chtít mít také test v 3DMarku, který otestuje jejich výkon v ray tracingu. Ten si tak budou moci reálně vyzkoušet pouze majitelé karty GeForce GTX 2080 Ti, 2080 nebo 2070. 
 
 
Benchmark Port Royal tak rozhodně nebude pro každého, ale také to bude dle názoru UL Benchmarks vůbec první herní test svého druhu, čili takový, který bude určen výhradně pro ray tracing.  
 
 
Zatím jsou také k dispozici pouze snímky, tedy žádné video, takže se ani nemůžeme pořádně podívat na to, jaké to bude pokoukání. Autoři tvrdí, že test Port Royal má být realistický a praktický příklad toho, co můžeme očekávat od příštích her s podporou ray tracingu. Zde půjde především o odrazy světla a stíny. 
 
Rovněž se dozvíme, že Port Royal byl vyvinut ve spolupráci s předními společnostmi, a sice konkrétně s AMD, Intelem a samozřejmě NVIDIÍ. Svůj podíl na tom měl také Microsoft jako autor potřebného API DirectX Raytracing a slíbeno bylo to, že Port Royal tak poběží na jakékoliv kartě, jejíž ovladače dané API podporují. 
 
Navíc, UL Benchmarks prozrazují, že v příštím roce mají dostat podporu ray tracingu další grafické karty, takže pokud můžeme AMD zatím vyloučit, může to být pouze NVIDIA. Na ráně jsou hned karty RTX 2060 a případně ještě slabší, což by nám mohlo odpovědět na otázku, zda bude nový mainstream vůbec podporovat ray tracing. Může však případně jít i o další generaci karet GeForce založenou již na 7nm procesu, ale to je čirá spekulace a ostatně není pravděpodobné, že by se nová generace objevila tak brzo. I když, kdo ví? 
 


reklama