reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BioWare bude vést Hudson z éry KoToR a trilogie ME

21.7.2017, Jan Vítek, aktualita
BioWare bude vést Hudson z éry KoToR a trilogie ME
Mass Effect: Andromeda byl přijatý vlažně, a to EA a BioWare poznali především na prodejích, které nedostály očekáváním. Už dříve tak bylo zřejmé, že ve studiu BioWare se něco musí stát a to něco nyní dostalo obrysy, vrací se starý zaměstnanec jako nový šéf.
Studio BioWare tak čeká restrukturalizace pod vedeném Caseyho Hudsona, který na pozici generálního manažera nahradí Aaryna Flynna. Ten se chystá po 17 letech opustit studio, přičemž Hudson se naopak po třech letech vrací do BioWare. V jejich průběhu se ve firmě Microsoft věnoval projektům spojeným s rozšířenou realitou, čili především HoloLens. 
 
 
Casey Hudson má za sebou v BioWare éru, která zahrnovala práci na sérii Knights of the Old Republic a původní trilogii Mass Effect. On samotný přitom nikdy nechtěl opustit BioWare natrvalo a sám uvádí, že potřeboval na nějaký čas změnu a že se chtěl zapojit do vývoje nových technologií. V průběhu těchto tří let také měl čas na to, aby se zamyslel nad svou další prací a nyní je rád, že se může vrátit. 
 
Na druhou stranu, Aaryn Flynn o svém odchodu mluvil mnohem tajemněji a v podstatě jen řekl že už delší dobu uvažoval o změně a k té se odhodlal poté, co Hudson vyjádřil zájem o jeho pozici. Flynn tak ve studiu zůstane ještě několik týdnů, ale jen kvůli tomu, aby mohl Hudsonovi řádně předat svou pozici. 
 
Je ale jasné, že za tím vším stojí Mass Effect: Andromeda, i když o tom se pochopitelně nikdo nebude oficiálně bavit. Nicméně to neznamená, že můžeme očekávat nějaký restart této série. Ta je nyní u ledu, přičemž samotný Hudson už před svým odchodem pracoval spíše na zcela nové hře Anthem, která má vyjít na PC, Xbox One a PS4 někdy v příštím roce. Na ní ostatně pracuje také Drew Karpyshyn, který se do BioWare vrátil v roce 2015 také po tříletém působení v jiné firmě. Karpyshin je také znám svou prací na KoToR a sérii Mass Effect. 
 
Zdroj: KitGuru
reklama