reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bitcoin padá a táhne s sebou dolů i Ethereum a ostatní

19.5.2021, Jan Vítek, aktualita
Bitcoin padá a táhne s sebou dolů i Ethereum a ostatní
NVIDIA oficiálně ohlásila nástup nových verzí GeForce s omezovačem těžby kryptoměn a nyní přichází pro zájemce o novou grafiku z řad běžných zákazníků další pozitivní zpráva. Hodnota Bitcoinu padá a táhne s sebou dolů i a nejen Ethereum. 
Vysoce volatilní hodnota kryptoměn nedávno zareagovala na zprávu od Elona Muska, který si najednou po několika měsících "kupodivu" uvědomil, že těžba je vlastně energeticky strašně náročná, a tak jeho Tesla nově přestala přijímat platby v Bitcoinech. Upřímnost tohoto sdělení a rozhodnutí nebudeme rozebírat, přičemž Musk si za to vysloužil i vznik protestní kryptoměny StopElon. Pravda však je, že Elon Musk představuje pouze jednu stranu celé rovnice, dle níž se mnozí na druhé straně z nějakého důvodu řídí a stačí jim k tomu jen tweetovací korouhvička. 
 
 
Elon Musk možná odstartoval pád hodnoty kryptoměn v těchto dnech, ale pochopitelně nepůjde jen o něj, i když časová korelace je zřejmá. Samozřejmě také nelze počítat s tím, že se hodnota kryptoměn propadne na úroveň z minulého roku a rázem bude po třetí těžební horečce. Bitcoin se sice za pár dní dostal z hodnoty kolem 60 tisíc dolarů o třetinu níž a rovněž o třetinu klesla hodnota Etherea, ovšem z výchozích 4300 USD. 
 
To ovšem někteří jako Joe DiPasquale (COE krypto hedge fondu BitBull) označují jen za další korekci či konsolidaci, čili dle těchto hlasů prostě nejde o nic výjimečného. Něco podobného se přitom dělo letos v únoru, kdy se hodnota Etherea propadla o čtvrtinu a začalo další vysoce nestálé období, které ale trvalo jen krátce, než se Ethereum opět dostalo do prudkého růstu.


reklama