reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bitcoin překročil hodnotu 4000 USD

14.8.2017, Jan Vítek, aktualita
Bitcoin překročil hodnotu 4000 USD
Hodnota Bitcoinu se v poslední době po stagnaci začala prudce zvyšovat a nedávno překročila dosud nevídanou mez, a to 4000 dolarů za jeden Bitcoin. Stalo se tak poprvé v historii této měny. 
Pokud někdo čeká na opětovný pokles hodnoty Bitcoinu, Etherea či jiných měn, který by mohl přinést opětovnou dostupnost grafických karet, zatím čeká marně, i když GPU a Bitcoin už moc dohromady nejdou. Ani Ethereum, které se pomocí GPU těží daleko lépe, si v posledních týdnech nevede špatně a opět se šplhá k hranici 400 dolarů, na níž bylo letos v červnu, ale nyní nám jde právě o Bitcoin. 
 
 
Bitcoin překonal hranici 4000 dolarů právě v uplynulém víkendu a nyní se navíc pohybuje blízko hranice 4200 dolarů. Ještě uprostřed července byl přitom sotva na polovině své nynější hodnoty, což jen ilustruje, jak prudce může hodnota kryptoměn růst, ale i padat. 
 
Právě Bitcoin se přitom nedávno rozdělil, a to na BTC a BTCC (Bitcoin Cash - nyní však pod zkratkou BCH), takže se dá říci, že právě BTC tento "hard fork" nejen přežil, ale že mu to evidentně ještě prospělo. Co se týče nového BCH, ten vznikl s hodnotou kolem 550 dolarů, z níž klesnul na aktuálních 300 dolarů, takže zájem o něj je evidentně nižší, než si lidé stojící za jeho odštěpením představovali. 
 
Mluví se také o Bitcoinu jako o nové obsesi Wall Streetu, což dokládá stanice CNBC, která dle Techcrunch každou chvíli přináší názor analytiků či obchodníků právě na tuto kryptoměnu a ti se vesměs předhánějí v optimistických předpokladech.
 
Pokud tak někdo o tomto létě v pravý čas investoval, mohl si přijít na velice zajímavé zisky, však zdvojnásobení hodnoty během pouhého měsíce mluví za vše. Spíše než o investici ale aktuálně jde o hazard. 
 
Zdroj: Techcrunch
reklama