reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bitcoin se propadá po ohlášeném uzavření druhé největší čínské burzy

15.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Bitcoin se propadá po ohlášeném uzavření druhé největší čínské burzy
Včera se do Bitcoinu a kryptoměn obecně pustil sám šéf bankovní společnosti JPMorgan Chase, což mu asi moc neublížilo a určitě ne tolik, jako další zpráva. Ta mluví o plánovaném uzavření druhé největší čínské bitcoinové burzy v Číně. 
Jamie Dimon, CEO JPMorgan Chase, se pustil do Bitcoinu a kryptoměn se slovy, že jde o podvod čekající na to, až bude zrušen. Větší zásah ale Bitcoin dostal z Číny, kde se už dříve mělo uvažovat o tom, že začne s omezováním obchodování s touto kryptoměnou a nyní dorazilo pěkně tvrdé potvrzení těchto záměrů. 
 
 
BTC China, druhá největší čínská bitcoinová burza, totiž ohlásila své plánované uzavření, přičemž ta už od dnešního dne nebude přijímat žádné nové registrace uživatelů a na samotném konci tohoto měsíce, čili 30. září, přestane obchodovat. 
 
Ne každý však věří, že toto je počátek konce veškerého obchodování s Bitcoinem na čínských burzách. Matt Rozak z Chamber of Digital Commerce věří, že BTC China nakonec ještě před koncem roku znovu začne fungovat. V Číně přitom probíhá kolem 40 procent z objemů obchodů s Bitcoinem v celosvětovém měřítku, ovšem vládní instituce se obávají, že akce ICO (Initial Coin Offering) se staly semeništěm finančních podvodů, ilegálního financování a dalších nezákonných operací. 
 
Pro Bitcoin to v každém případě znamená další citelný zásah, který zhoršil už tak dlouho trvající pokles jeho hodnoty. Ta dosáhla vrcholu na začátku tohoto měsíce, kdy měl Bitcoin hodnotu 4950 USD. Pak vytrvale klesala a ještě uprostřed tohoto týdne se držela na hranici 4000 USD, ale od té doby je to prudký sešup na aktuálních 3100 USD. Za pouhý den tak hodnota klesla o 500 dolarů. 
 
Bitcoin s sebou táhne dolů také Ethereum, které ještě také na začátku září atakovalo hranici 400 dolarů, ovšem od té doby s výkyvy klesalo na aktuálních 220 dolarů. Že by se tak blížilo to, na co toužebně čekají všichni zájemci o novou grafickou kartu, kterou chtějí využít pro hraní? 
 
reklama