reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bitcoin záhadně vyletěl k magické hranici $5000

2.4.2019, Milan Šurkala, aktualita
Bitcoin záhadně vyletěl k magické hranici $5000
Kryptoměny se dlouhou dobu potácely u dna ve srovnání s tím, kde byly před více než rokem. Poslední dobou ale jejich hodnota pomalu rostla, což dnes korunoval záhadný skok v hodnotě směrem nahoru. Bitcoin totiž vyletěl k magické hranici $5000.
O kryptoměnách poslední dobou už tak často nepíšeme. Jejich hodnota se za poslední rok výrazně snížila, zájem opadl, nicméně zůstává neustálý problém s cryptojackingem a hackováním různých slabě zabezpečených kryptoměnových burz. Poslední dobou se to ale opět začíná měnit. Pokud se totiž podíváme na Bitcoin, jeho hodnota za posledních několik týdnů postupně rostla. Nebylo to nějak extrémně rychlé, jako jsme byli zvyklí koncem roku 2017, nicméně i tak se od počátku února, kdy byla cena okolo $3400, hodnota dostala během několika týdnů lehce pod $4200. Dnes se ale začaly dít věci.
 
Bitcoin logo
 
V 6:30 ráno (našeho času) začala hodnota Bitcoinu raketově růst a za pouhou hodinu (v 7:30 ráno) už na některých kryptoměnových burzách překonala hodnotu $5000, u většiny zůstala lehce pod ní. Nyní se situace trochu uklidnila a aktuálně se pohybujeme okolo $4750. Otázkou ale je, co se vlastně stalo. Nikdo si totiž nedokáže vysvětlit, proč došlo k tak raketovému nárůstu hodnoty o více než 20 % během jediné hodiny a logicky se tak vkrádá otázka, zda se opět někdo nesnaží manipulovat cenou jednotlivých kryptoměn. Ostatně velký vzrůst hodnoty Bitcoinu na téměř $20000 na přelomu let 2017 a 2018 se přisuzuje manipulaci ze strany kryptoměnové burzy Bitfinex.
 
Cena Bitcoinu 2. dubna 2019
 
Ostatní kryptoměny se nedaly zahanbit a rovněž následovaly trend, takže většina z nich také vyletěla o několik procent nahoru. Zatímco u Bitcoinu jsme nyní na cca 14,6 %, Bitcoin Cash šel nahoru o 16,0 %, Litecoin dokonce o 16,6 %. Naopak o něco méně vyletěl EOS (o 11,5 %), Ethereum (9,5 %) nebo XRP Ripple (7,1 %).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama