reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cardano (ADA) se stalo svou tržní hodnotou 3. největší kryptoměnou

15.8.2021, Milan Šurkala, aktualita
Cardano (ADA) se stalo svou tržní hodnotou 3. největší kryptoměnou
Na trhu kryptoměn je dost živo a obrovských tržních hodnot dosahují kryptoměny, které byly ještě nedávno hodně vzadu. Na třetí pozici se nyní prodralo Cardano (ADA), které předstihlo i Binance Coin a Tether.
Je to čtvrt roku, co se recesistická kryptoměna Dogecoin dostala na 4. pozici v tržní hodnotě. Nyní s hodnotou 38,5 mld. USD okupuje 7. pozici, nicméně "živo" je i u jiných kryptoměn. Nejzajímavější je to nyní u kryptoměny Cardano (ADA). Ta se v posledních měsících projevovala trochu více nezávisle na ostatních kryptoměnách, kdy neklesala a nestoupala vždy podobně jako ostatní. K jejímu nárůstu v posledních dnech přispělo i to, že bylo ohlášeno zavedení tzv. smart kontraktů, které ohlásil zakladatel kryptoměny Charles Hoskinson.
 
Cardano logo
 
Díky tomu by se tato kryptoměna založená na konceptu proof-of-stake měla přiblížit ke své konkurenci, která už podporu chytrých kontraktů zavedla. Zatímco v druhé polovině července Cardano kleslo pod 1,1 USD, za poslední týdny vzrostlo na více než 2,2 USD, tedy dvojnásobek hodnoty a jen za poslední týden si připsalo zhruba 50 %. Výsledkem je to, že se Cardano stalo tržní hodnotou 3. největší kryptoměnou. Vede Bitcoin (BTC) s 860,3 mld. USD, dále je to Ethereum (ETH) s 370,6 mld. USD a na třetí a čtvrté pozici se v posledních dnech střídá Cardano (ADA) a Binance Coin (BNB). Aktuálně vede Cardano s 67,3 mld. USD (aktuálně 2,09 USD za ADA), čtvrté je BNB s 67,2 mld. USD a první pětku pak uzavírá Tether s 63,4 mld. USD.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama