reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CD Projekt Red chce expandovat a má další tajný AAA projekt

28.3.2019, Jan Vítek, aktualita
CD Projekt Red chce expandovat a má další tajný AAA projekt
Polská společnost CD Projekt Red představila své nejnovější finanční výsledky a při té příležitosti se dotkla také svých plánů do budoucna. Ty se týkají expanze firmy, veletrhu E3 i dalšího herního projektu. 
CD Projekt Red pravidelně zveřejňuje své financí se týkající údaje na svém webu, kde je aktuálně i nástin firemní strategie do roku 2021. A právě do jeho závěru by toto studio mělo dle serveru KitGuru vypustit na trh ne jednu, ale dvě AAA hry, přičemž my dosud víme pouze o jedné, což je Cyberpunk 2077. Znamená to tak, že souběžně s jeho vývojem už musí dávno probíhat další, což ale vzbuzuje otázky ohledně toho, jak má CD Projekt Red rozvrženy síly a zdroje na dva velké projekty. 
 
 
Výkonný ředitel Adam Kiciński také uvedl, že letošní ročník E3 bude i v porovnání s ročníkem 2018 pro jeho firmu tím nejdůležitějším a že se máme těšit na velkou show. Ta se samozřejmě bude týkat především titulu Cyberpunk 2077, jenž se už bude blížit svému dokončení, i když letos to asi ještě nebude, ale nepředbíhejme.
 
Přímo od CEO firmy se totiž také dozvídáme o dalším velkém projektu, čili druhé AAA hře chystané pro vypuštění do konce roku 2021. Takže možná že bude na letošním E3 představena i ta. A v CD Projekt Red by si dle toho měli se Cyberpunkem pospíšit, pokud se po jeho vypuštění chtějí naplno věnovat něčemu dalšímu, ale to už je jen jejich věc. 
 
My se rovněž dozvídáme, jak asi bude možné, aby toto studio tak krátce po sobě přišlo se dvěma velkými tituly, a to díky Pjotru Nielubowiczovi (CFO firmy), který ohlásil, že CD Projekt Red koupil nový pozemek, na němž by brzy měla stát nová budova s kancelářemi pro 250 nových pracovníků. Ti se budou věnovat jednak vývoji her a potom také platformy GOG. Kdy ale budou připraveni se na tom všem v ještě neexistující budově podílet, to jsme se nedozvěděli. 
 
S ohledem na nedávné zprávy to tak skutečně vypadá na reorganizaci firmy ve snaze expandovat a ne jen propouštění a snižování nákladů. 
 
Zdroj: KitGuru


reklama