reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čína možná zakáže PlayerUnknown’s Battlegrounds jako škodlivou hru

31.10.2017, Jan Vítek, aktualita
Čína možná zakáže PlayerUnknown’s Battlegrounds jako škodlivou hru
Čína je nejen pro herní společnosti lukrativní trh a nejinak je tomu v případě PlayerUnknown’s Battlegrounds. Čínští hráči tohoto titulu si přitom stěžují na pomalé servery a žádají rychlejší. Jejich vláda jim to tak možná vyřeší, ale jinak, než by chtěli
PlayerUnknown’s Battlegrounds je neustále bombardován nespokojenými uživateli na Steamu, což je relativně nový způsob, jakým se hráči snaží donutit herní vývojáře ke změně, nebo je někdy tak chtějí prostě jen potrestat. Steam už nabízí pro lepší odhalení review bombingu grafy, což platí i pro tento případ, a tak můžeme odhalit, že hodnocení PUBG se povážlivě snížilo na konci září a i když už hlavní nápor opadl, stále je to mocná kampaň. Však za poslední měsíc má PUBG pouze 36 % kladných hodnocení a určitě ne kvůli tomu, že by tato hra byla zrazu tak špatná. 
 
 
Čínští hráči byli a jsou nespokojeni především kvůli nestíhajícím lokálním serverům, kvůli čemuž využívají ty zahraniční, kde mají zase logicky vyšší pingy než jiní hráči. To do hry přináší nevyváženost. Nyní se do toho vložila čínská asociace regulující vydávání audio/video a digitálních materiálů, která si dává velice záležet na tom, aby občané hráli tituly, které jsou v souladu s hodnotami socialismu a nejsou viděny jako škodlivé především pro mladé hráče. Tato obvyklá rétorika byla použita i při předběžném posouzení PUBG, takže tato hra bude nyní čelit celkovému zákazu. To by pak znamenalo ještě větší příliv čínských hráčů na zahraniční servery, pokud by to pro ně s využitím VPN bylo možné. 
 
Bluehole, vývojáři PUBG, přitom už jednali s čínskou společností Tencent, aby s její pomocí mohli nabídnout tamním hráčům kvalitnější zážitek s využitím lokálních serverů a také aby svou hru v Číně legalizovali. Rozhovory prý probíhaly dobře, ale nyní se do věci vložil úřad. 
 
V Číně jsou přitom nezřídka povolovány i násilné hry, ovšem obvykle takové, které nepatří mezi realistické, což je třeba komiksový Honour of Kings. Jde právě o hry s realistickým ztvárněním, kde se prostě a jednoduše střílí lidé a teče červená krev, které to mají v Číně těžké, a tak lze očekávat, že PUBG nakonec opravdu může být na tomto trhu zakázáno. 
 
Ovšem i když tento zákaz přijde, stejně bude PUBG jeden z nejúspěšnějších titulů historie. Však za 7 měsíců se prodalo 15 milionů kopií, a to je tato hra stále ještě s předběžným přístupem a pouze v PC verzi. Verze pro Xbox One by ale měla dorazit do konce tohoto roku. 
 
Zdroj: Bloomberg


reklama