reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair má také SSD pro PCIe 4.0: téměř 5 GB/s

27.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Corsair má také SSD pro PCIe 4.0: téměř 5 GB/s
Díky AMD mohou výrobci SSD nastartovat další kolečko souboje o to, kdo na trh uvede rychlejší SSD. Po firmě Gigabyte se i od Corsairu dozvídáme, že ten si chystá SSD pro PCI Express 4.0 s úctyhodnou propustností. 
Jedná se konkrétně o Corsair Force Series MP600, které jsou připraveny pro rozhraní PCI Express 4.0 a je vidět, že AMD svou novou generací desek a procesorů opravdu zaujala řadu firem, které na trh vysílají své produkty právě pro novou platformu Ryzen. Jde jednak o základní desky, mezi nimiž už je nyní slušný výběr včetně drahých modelů nejvyšších řad a Gigabyte už také zmínil svá SSD pro PCIe 4.0.
 
Taková má a ještě nějaký ten pátek bude mít smysl pořizovat jen pro Ryzen 3000 a desky s X570, protože od Intelu nemáme zatím ani náznak toho, že by chtěl příslušné rozhraní nabídnout také. Však teprve nedávno vyslal na trh zbytek procesorů Coffee Lake Refresh, pro něž je stále aktuální čipset Z370 či Z390 a od nich odvozené. 
 
 
Corsair chce své MP600 Gen4 PCIe dostat na trh v červenci a podobné by to mělo být i s firmou Gigabyte. My se zatím můžeme podívat na to, jakým pěkně vysokým pasivem jsou tato SSD vybavena. Třeba se také brzy dočkáme modelů, které budou pro optimální provoz vyžadovat i aktivní chlazení. 
 
A co se o MP600 dozvíme? Jsou určeny pro M.2 se čtyřmi linkami a využívají 3D NAND Flash od neuvedeného výrobce, a to s buňkami TLC. Do nich bude zapisovat kontroler Phison PS5016-E16, který zařídí rychlost čtení až 4950 MB/s a zápis 4250 MB/s. Jde pochopitelně o sekvenční operace a v případě zápisu budou jistě urychleny pomocí SLC cache. Jaký výkon nám taková SSD nabídnou po jejím zaplnění, to už se nedozvíme. 
 
Nakonec byla uvedena jen informace o pětileté záruce, takže i na ceny si musíme počkat. Nízké jistě nebudou. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama