reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair se spojil s Ubisoftem ve snaze rozsvítit PC při hraní The Division 2

25.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Corsair se spojil s Ubisoftem ve snaze rozsvítit PC při hraní The Division 2
Corsair chce s Ubisoftem ukázat to, že RGB podsvícení počítače může mít více praktických účelů, respektive v některých případech alespoň nějaký. V případě hry Tom Clancy's The Division 2 poslouží k dotvoření atmosféry. 
Jde tak v podstatě o variaci na produkt NZXT HUE 2, který slouží k tomu, abychom si zpoza monitoru osvítili stěnu světlem RGB diod, jehož barva a dynamika bude odpovídat tomu, co se děje na obrazovce. To samé můžeme čekat i v tomto případě, ovšem s tím, že atmosféru bude moci dotvářet v podstatě celé PC i s periferiemi. Záleží na tom, co z našeho hardwaru bude podporovat podsvícení Corsair iCUE. 
 
 
Zde by bylo nejlepší, kdyby Corsair nebo Ubisoft ukázal takovou věc v akci, ale my se zatím nedočkáme žádných fotografií a videa už vůbec ne. Dle tiskové zprávy ale můžeme očekávat, že se do tohoto systému mohou zapojit skutečně všechny komponenty a periferie firmy Corsair, které iCUE podporují. Pak je jasné, že člověk bude muset být opravdový fanda Corsairu a mít své PC vybaveno co nejvíce produkty jeho značky, aby to mělo nějaký význam. Pokud to budou třeba jen paměti nebo poblikávající myš, pak nás taková funkce těžko nadchne. 
Ostatně lze také říci, že nejlépe by možná vypadala obdoba NZXT HUE 2 a v takovém případě by to chtělo nějaké barevné LED pásky, jimiž by se dala vybavit zadní strana monitoru. Jenomže tak Corsair iCUE v The Division 2 fungovat nemá a je to ostatně vzhledem k mixu podporovaných komponent logické, takže co konkrétního nabídne? 
 
Namísto toho, aby světlo pouze odráželo to, co se děje na obrazovce (např. modrá obloha - modré světlo), bude odrážet to, co se děje ve hře. Hardware se může červeně rozblikat v případě, že se přiblíží nepřátelé, oranžově bude signalizovat ohrožení ohněm a barvy se obecně budou přizpůsobovat tomu, zda je noc, den, nebo dle počasí. Něco podobného už Corsair nabídl v titulu Far Cry 5, ale nyní slibuje ještě větší propojení hry a podsvícení. 
 
Samotný titul The Division se bude odehrávat ve světě sedm měsíců po vypuštění jistého smrtícího viru v New Yorku a hráč se ocitne nyní ve Washingtonu D.C. Toto virtuální město nebude vybájenou verzí opravdového, ale založené na skutečnosti, ovšem poznamenané všeobecným chaosem i zaplavenými oblastmi. Hráč samozřejmě nedostane o nic menší úkol, než je záchrana celého národa, protože "pokud padne Washington D.C., padne i národ". 
 
Zdroj: TZ Corsair


reklama