reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT HUE 2: RGB podsvícení, co má smysl

22.8.2018, Jan Vítek, aktualita
NZXT HUE 2: RGB podsvícení, co má smysl
Společnost NZXT představila na Gamescomu už druhou generaci svého systému RGB podsvícení HUE, která se skládá z celkem deseti produktů, a může tak nabývat velice rozlišných podob. Co dokáže?
NZXT HUE 2 se řadí mezi RGB příslušenství pro PC, které je založeno na softwaru CAM, jenž dokáže všechny podporované komponenty propojit a synchronizovat. Nedá se paušálně říci, že rčení "podsvícení, které má smysl" platí ve všech případech, protože HUE 2 je rozmanitý systém, který může sloužit jen jako hardwarový kosmetický doplněk, ale nemusí. 
 
 
Hlavní novinka v HUE 2 je to, že každá jednotlivá RGB komponenta je vybavena vlastním mikrokontrolerem, který má umožnit to, aby se získalo maximum z dostupných LED s ohledem na jejich počet. Mohou se tak na jeden kanál navěsit různé komponenty s různými schopnostmi a pak bude možné synchronizovat režimy podsvícení napříč těmito kanály. Každá barevná LED také může být adresována jednotlivě, podobně jako na moderních klávesnicích s RGB podsvícením. 
 
 
Jak ale ukazuje video, NZXT HUE 2 se může především uplatnit pro optické rozšíření monitorové plochy, a to prostě tak, že systém bude na zeď za ní (nejlépe tedy čistě bílou zeď) promítat barvy dle toho, co se děje na monitoru, což je už dobře známý systém, jaký nabízí i Philips se stejným označením, čili Hue.. Právě zde se dá mluvit o praktickém využití RGB podsvícení, které může značně vylepšit celkovou atmosféru při hraní. 
 
Srdcem systému HUE 2 je jedna ze čtyř RGB sad, a sice HUE 2 RGB Lighting Kit, HUE 2 Ambient Lighting Kit, Aer RGB 2 Starter Kit (120mm) nebo Aer RGB 2 Starter Kit (140mm). Každou z nich pak budeme moci rozšiřovat.
 
Například HUE 2 RGB Lighting Kit obsahuje příslušný kontroler se čtyřmi kanály, každý se 40 LED v rámci příslušenství, dále potřebnou kabeláž a také čtyři LED pásky s individuálně adresovatelnými diodami. Zajištěna je zpětná kompatibilita se staršími páskami HUE+ LED a ventilátory Aer RGB, ovšem ty nelze kombinovat s příslušenstvím pro HUE 2 na stejném kanálu. 
 
Pak se do nabídky dostávají také nové ventilátory Aer RGB 2 s novým mikrokontrolerem pro HUE 2, a to ve velikosti 120 a 140 mm s řízením otáček pomocí PWM. 
 


reklama