reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cyberpunk 2077 bude podporovat ray tracing, stejně jako noví Watch Dogs

12.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Cyberpunk 2077 bude podporovat ray tracing, stejně jako noví Watch Dogs
Jak už dobře víme, toužebně očekávaný Cyberpunk 2077 od CD Projekt Red je chystán na jaro příštího roku a nyní se dozvídáme tu očekávanou věc, že hra bude podporovat ray tracing. A ten se bude skutečně hodit pro vykreslení města napěchovaného neony.
NVIDIA se po prezentaci Cyperpunk 2077 na E3 2019 pochlubila tím, že byla zvolena jako "oficiální technologický partner" pro ray tracing v této hře, což prostě a jednoduše znamená, že až ta přijde v dubnu příštího roku na trh, budeme si ji moci zahrát s RTX On. Co to ale znamená? Ray tracing může být využit pro různé věci, jako jsou věrné odrazy objektů, lom světla, globální osvícení nebo vykreslení stínů. 
 
screenshoty ve 4K můžete najít na blogu NVIDIE
 
To nám napoví dva zveřejněné screenshoty, dle nichž rozhodně půjde o odrazy objektů v lesklých materiálech či předmětech, ovšem dle druhého si můžeme myslet také na celkové osvícení scén či snad i volumetrické efekty. 
 
 
Odrazy jsou jasné, ostatně Night City bude plné neonového osvětlení či obrovských reklam. Matt Wuebbling, šéf marketingu NVIDIE, také mluví o tom, že ray tracing zajistí "realistické osvětlení" a Adam Badowski z CD Projekt Red zase o tom, jak ray tracing umožní realisticky znázornit "chování světla v městském prostředí". Krom těchto vyjádření se zatím nedozvíme žádné technické podrobnosti a nově zveřejněný filmový trailer také nemusí nic vypovídat o tom, v jakém stavu je aktuálně grafická stránka hry. 
 
 
Cyberpunk 2077 by také mohl vyjít v době, kdy už se NVIDIA bude pomalu chystat na představení další generace grafických karet, očekávaných Ampere. Nicméně spíše asi nelze čekat, že by herní modely nastoupily na trh hned na jaře, aby šlo takové představení spojit s uvedením této hry. Ale uvidíme, v této době je velice předčasné o nové generaci mluvit a spíše se můžeme ptát na to, jak to konečně bude s NVIDIA SUPER.
 
Nakonec můžeme ještě připomenout zprávu, která možná mezi všemi novinkami z E3 trošku zapadla. Ray tracing na GeForce budou podporovat  také Watch Dogs: Legion a NVIDIA s Ubisoftem slibuje "fotorealistický Londýn blízké budoucnosti". 
 
 
To je samozřejmě třeba přijmout s velkou rezervou, ostatně zveřejněné screenshoty mají blíže spíše k omalovánkám, než k realitě, nicméně vypadá to na zajímavou hru, která bude mít svým žánrem a prostředím blízko k Cyberpunku 2077. 
 
 
Zdroj: NVIDIA


reklama