reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Další hit mezi PC periferiemi? Přeci děravé myši

1.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Další hit mezi PC periferiemi? Přeci děravé myši
Nedávno jsme se věnovali myši Cooler Master MM710, která nabízí tělo odlehčené prostě tím, že je plné šestihranných děr, a to až tak, že je možné vidět skrz. Jak se ukazuje, narážíme tím nejspíše na nový trend. 
Mnohokrát se v případě PC komponent a periferií ukázalo, že jen málokterá firma si dokáže jít vlastní cestou a většinou se výrobci po sobě opičí, což vyvolává přicházející a odcházející módní vlny. Asi nejvíce to bylo a je vidět v případě počítačových skříní. Přišla doba, kdy se konečně objevily už dostatečně levné LED emitující modré světlo, takže najednou skříně (a zdaleka ne ty) musely svítit modře a samozřejmě s co nejvyšším výkonem, aby nás kontrolky mohly v noci rovnou oslepit. 
 
 
Nastoupila i doba velkých ventilátorů, jež byly cpány do skříní bez rozmyslu s prostým heslem: čím větší, tím lepší. Díky všemožným božstvům také už skončila doba lesklých plastů či rovnou zrcadlových povrchů, která rozšilhala nejednoho nešťastníka vybaveného monitorem s vyleštěným panelem. Leštěnka se ale přelila do ostatních oblastí, a to právě i mezi počítačové skříně, jejichž výrobci k nim začali i zlomyslně přibalovat měkké hadříky. Snad aby zdůraznili, že na jejich novém modelu bude opravdu vidět každé smítko. 

To byly jen některé trendy, jež všechny ale zastínily barevně svítící LED, neboť ty už najdeme skutečně všude, kde je to jen trošku možné. Ve skutečnosti na nás mohou barevně zářit, blikat, dělat vlny a jiné efekty naprosto všechny typy komponent a periferií, z nichž se dá sestavit funkční PC, a to až na jedinou výjimku: procesor. A i ten v podstatně může svítit, pokud jej budeme brát jako jeden celek s chladičem či vodním blokem. 
 
Nyní však nastupuje nový trend, který nemá šanci se tak rozrůst, ale i tak bude zajímavé sledovat, na co všechno jej mohou výrobci naroubovat. Nastává doba odlehčování myší, a to pomocí (typicky) šestihranných otvorů. 
 
 
První, či jeden z prvních takových trendsetterů je model Finalmouse Ninja Air58, ovšem my jsme na našich stránkách zaznamenali nejdříve Cooler Master MM710
 
 
Do třetice tu pak máme zbrusu novou myš Glorious Model D, která v tomto ohledu nejde ani zdaleka tak daleko jako předešlé, ale ukazuje, že tím to nekončí a že ono požehnané množství firem orientujících se na výrobu periferií může jásat. Konečně má k dispozici nový prvek, jímž může vybavit nové modely a odlišit je od starých. Co na tom, že tento prvek bude za chvíli k vidění všude. 
 
 
Mantra výrobců je zřejmá, budou nás přesvědčovat, že díky odlehčení budeme o xx procent rychlejší, přesnější, atp. Z hlediska marketingu je ale nejspíše ještě mnohem důležitější to, co fanoušci vidí v rukách svých idolů z oblasti eSports, a to je právě i případ myši Finalmouse Air58, které propůjčil svou přezdívku Ninja známý z YouTube a Twitch a vyvolal o ni velký zájem.
 
Střízlivě uvažujícímu zákazníku ale nemůže nepřijít na mysl otázka, kterou můžeme parafrázovat jednu ze známých filmových hlášek: jak se to čistí?  


reklama