reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DJI uvádí průmyslový dron Mavic 2 Enterprise

31.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
DJI uvádí průmyslový dron Mavic 2 Enterprise
Pro průmyslové nasazení je určen nový dron DJI Mavic 2 Enterprise. Má vyhřívanou baterii a port pro užitečné příslušenství, jako jsou např. ostrá světla nebo hlasitý reproduktor. Hodí se tak např. i záchranářům.
Společnost DJI představila nový dron Mavic 2 Enterprise. Jak už název napovídá, není určen pro běžné spotřebitele, ale pro průmyslové nasazení a jiné profesionály. V podstatě vychází z modelu Mavic 2 Zoom, má však několik užitečných vychytávek navíc. Baterie se umí sama zahřát a dron je tak schopný provozu i při nižších teplotách než výchozí model. Má také port na příslušenství, kam lze umístit světlo s 2400 lumeny (M2E Spotlight), hlasitý reproduktor M2E Speaker (100 dB(A)) nebo světelnou houkačku (M2E Beacon), která má být viditelná na tři míle, tedy na téměř 5 kilometrů.
 
DJI Mavic 2 Enterprise
 
Najdete zde podporu GPS s časovými razítky, aby bylo jasné, kdy a kde dron vlastně byl. V neposlední řadě je zde 24 GB vnitřní paměti, která má zaheslovaný přístup, takže chrání svůj obsah v případech, kdy se dron dostane do nepovolaných rukou. Díky tomuto příslušenství se může hodit např. na záchranné mise, být pohybujícím se rozhlasem při krizových situacích a podobně.
 
DJI Mavic 2 Enterprise
 
Novinka má stejně jako Mavic 2 Zoom fotoaparát s 1/2,3" čipem a rozlišením 12 megapixelů, 3osým gimbalem a 2× optickým zoomem. Umí natáčet 4K/30p videosekvence. Ve vzduchu má vydržet po dobu 31 minut a maximální rychlost letu dosahuje až 72 km/h. Výdrž se pochopitelně zkracuje při využití příslušenství. Se světelnou houkačkou na 27 minut, se světly na 22 minut a s reproduktorem na 25 minut.
 
DJI Mavic 2 Enterprise
 
Data se mohou přenášet přes 2,4GHz i 5,8GHz pásmo. Technologie Ocusync 2.0 dovoluje přenos obrazových dat až na vzdálenost 8 kilometrů při rozlišení 1080p. Díky podpoře technologie AirSense mohou být operátoři informování o poloze okolních letadel. Dron je skládací, takže může zabírat překvapivě málo místa (214×91×84 mm), v rozloženém stavu je pak pochopitelně mnohem větší (322×242×84 mm).
 
DJI Mavic 2 Enterprise
 
Mavic 2 Enterprise stojí $1999 a zahrnuje nejen dron, ale i dálkové ovládání, baterii, všechna tři výše zmíněné příslušenství a kufřík. Za dalších $419 můžete mít Fly More Kit s dvěma extra bateriemi, nabíjecí hub, nabíječku do auta a další příslušenství.
 
DJI Mavic 2 Enterprise
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama