reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Donald Trump útočí na Facebook a kryptoměnu Libra

15.7.2019, Milan Šurkala, aktualita
Donald Trump útočí na Facebook a kryptoměnu Libra
Donald Trump se začal navážet do Facebooku a jeho připravované kryptoměny Libra. Podle něj kryptoměny jen pomáhají trestné činnosti a není třeba vymýšlet další měnu, když už spojené státy jednu, a velmi dobrou, mají.
Kryptoměna Libra sociální sítě Facebook nebyla mnohými přijata s nadšením. Právě naopak. Objevila se spousta tlaků ze všech možných stran, aby Facebook nic takového nepřinášel na světlo tohoto světa. V žaludku to leží i americkému prezidentu Donaldu Trumpovi. Ten se nechal slyšet, že není fanouškem Bitcoinu a jiných kryptoměn, které nejsou penězi, jsou vysoce volatilní a založeny "na vzduchu". Dále řekl, že neregulované kryptoměny usnadňují nelegální činnosti včetně prodeje drog.
 
Donald Trump
 
Trump se dále na Twitteru vyjádřil, že pokud bude chtít Facebook vytvořit řádnou virtuální měnu, ta musí být regulována jako každá jiná měna, a pro Facebook jako takový budou muset platit stejná pravidla jako pro běžné banky. Nebyl by to Trump, kdyby vytvoření Libry nebral také jako útok na USA jako takové. Řekl: "Máme jenom jednu skutečnou měnu v USA, která je silnější než kdy předtím a je spolehlivá. Je to nejdominantnější měna na celém světě a vždycky tomu tak bude. Jmenuje se americký dolar (USD)." Připomeňme však, že Libra má podporu takových společností, jako jsou Visa, Mastercard i Paypal.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama